Lustrumconcert NBE met jong talent

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Fagottist Thomas Dulfer (1993) treedt zondag 13 november in de Ontmoetingskerk aan Meijhorst 7033 in Nijmegen op met het Nijmeegs Blazersensemble (NBE). Het geheel staat onder leiding van Mark Snitselaar. Het NBE (1970) viert met dit concert zijn verlate 50ste verjaardag. Aanvang 15.00 uur.

Thomas Dulfer soleert in twee stukken uit 1962: Concertino van Jurriaan Andriessen en Fantasie van Henri van Praag. Daarnaast speelt het NBE Divertissement van Emile Bernard en Old wine in new bottles van Gordon Jacob.

Thomas Dulfer won verschillende prijzen, zoals de eerste prijs in de Hochschule Competition in Keulen en de Donemus-prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek. Voor zijn master in Keulen, die hij uitmuntend afsloot bij Bram van Sambeek, ontving hij de Young Talent Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds en een beurs van het Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds. Hij is actief als solist, in kamermuziekensembles en in verschillende orkesten (www.thomasdulfer.com).

De fagottist is het vierde jonge talent dat het Nijmeegs Blazersensemble begeleidt. Eerder soleerden de violiste Cecilia van Berkum, de pianist Martin Oei en de celliste Jobine Siekman.

Entree: 20 euro / kinderen 10 euro. In voorverkoop 15 euro via info@nijmeegsblazersensemble.nl.

www.nijmeegsblazersensemble.nl