Basteicafé: ‘Reis door het rijk der fabelen!’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In De Bastei in Nijmegen is tot begin 2023 de expositie ‘Naar het Rijk der Fabelen’ te bewonderen. In het Basteicafé van donderdag 10 november wordt stilgestaan bij de betekenis van fabels. Van 20.00 tot 22.30 uur. Deelname: 5,00 euro.

Dieren spelen al eeuwenlang een grote rol in onze fabels, sprookjes en andere verhalen. Maar waar komen die verhalen vandaan? Wat betekenden ze vroeger en wat kunnen ze nu voor ons betekenen? Ook aandacht voor de expositie zelf. Waarmee zijn de samenstellers aan het werk gegaan? Welke keuzes werden gemaakt?

Verhalenverteller en classicus Paul Groos is de gids door het rijk der fabelen. In een voordracht vol vertellingen laat hij je de fabelachtige rijkdom van deze verhalen beleven. Beeldend kunstenaar, illustrator en ontwerper Marga van den Heuvel geeft uitleg over de totstandkoming van de expositie ‘Naar het Rijk der Fabelen’.

De presentatie is in handen van Veronie Kobussen. De sfeervolle muzikale omlijsting door de huis-dj Maarten van de Ven en de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via debastei.nl/basteicafe30. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt! 

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.