Afbeelding
Foto: Tijn Dekkers

Clinic NN Mini Zevenheuvelenloop met Susan Krumins

Algemeen

NIJMEGEN - In 2022 is er weer een NN Mini Zevenheuvelenloop voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool. Als voorbereiding daarop vond 26 oktober een clinic plaats met Olympisch atlete Susan Krumins.

De NN Mini Zevenheuvelenloop is zaterdag 19 november en start in de namiddag/avond, vóórdat de 7 kilometer van de NN Zevenheuvelennacht begint. Je loopt in het donker met gave discolichten en muziek van een DJ. Trommel je vriendjes en vriendinnetjes op om mee te doen. Wie weet win jij met je school dan wel de scholenbeker.

Kinderen uit groep 1 t/m 4 lopen een afstand van 400m, vanaf groep 5 lopen ze 800m. De start en finish is op de Groesbeekseweg, maar voor de race wordt er een gezamenlijke warming-up op muziek gegeven op het Sumatraplein, waar ook de startnummers opgehaald kunnen worden. 

“Omdat wij de loop zo soepel mogelijk willen laten verlopen, starten de kinderen in een druppelstart, net zoals bij de volwassenen. De start duurt ongeveer een minuut per groep en de kinderen komen gelijkmatig op het parcours. Ieder kwartier start een groep. Van ieder kind meten we de tijd, en de snelste wint. Het maakt niet uit op welke startrij je staat, de eerste of de laatste, iedereen maakt evenveel kans om de winnaar van de NN Mini Zevenheuvelenloop te worden. Dus: de loper of loopster met de snelste tijd is de winnaar, dat hoeft niet te betekenen dat degene die als eerste over de finish komt, gewonnen heeft. De top 3 tonen we op een groot videoscherm.”

Meer informatie en inschrijven: www.nnzevenheuvelenloop.nl/mini

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding