Sint Maartenskliniek zamelt winterjassen in

Algemeen Kort nieuws

REGIO - De Sint Maartenskliniek zamelt winterjassen in voor mensen die letterlijk in de kou staan. Deze actie sluit aan bij de naamgever van het gespecialiseerde ziekenhuis. De Romeinse legionair Martinus van Tours scheurde namelijk zijn mantel in tweeën en gaf de helft aan een zwerver, die het koud had. Dit zorgzame gebaar leidde tot zijn heiligverklaring als Sint Maarten. 

Vrijdag 11 november, de dag van Sint Maarten, houdt het ziekenhuis het congres Verder in beweging 2022 in De Vereeniging in Nijmegen. En net als de naamgever wil de Sint Maartenskliniek die dag ook een zorgzaam gebaar maken. Vandaar de actie om winterjassen in te zamelen voor stichting Because We Carry. 

Deze stichting geeft de jassen aan mensen die letterlijk in de kou staan, zoals mensen uit Oekraïne die gevlucht zijn voor de oorlog. Op hun website roepen ze op om samen gigantisch veel licht te brengen in deze duistere dagen. Dat sluit dan weer aan bij het thema van het congres: Licht.

Because We Carry wil graag goede jassen overhandigen aan de mensen die het nodig hebben: maten van XS t/m XXL en voor kinderen 74 t/m 164. Ook skipakjes tot maat 110. Het is een winterjas, dus de jas is warm. De jas is schoon en vlekvrij, ruikt lekker en heeft lege zakken. De rits werkt en alle knopen zitten erop.

Vrijdag 11 november kunnen alle deelnemers van het (gratis) congres hun winterjassen meenemen die ze niet meer nodig hebben. Vanaf nu tot 11 november kunnen mensen hun jassen bovendien al inleveren bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Meer informatie over het congres: www.verderinbeweging.nl