HAN organiseert Week van Inclusie

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls en wethouder Cilia Daemen openen maandag 7 november de foto-expositie ‘Alles kan!’ op de HAN-campus in Nijmegen. De opening van deze foto-expositie is één van de activiteiten in het kader van de Week van Inclusie. Een initiatief van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Werkplaats Sociaal Domein van Arnhem en Nijmegen. Van 7 tot en met 10 november vinden op de HAN allerlei activiteiten plaats om het gesprek over dit actuele thema te voeren. 

Enkele activiteiten: 

- De foto-expositie Alles kan! is gemaakt door jongeren en jongvolwassenen die in woord en beeld laten zien wat voor hen belangrijk is als het gaat om een inclusieve werk-, studeer- en leefomgeving. Na de officiële opening is de expo doorlopend te bezoeken tijdens de openingstijden van de HAN in Nijmegen. De expositie is ook te zien in Arnhem op de Ruitenberglaan 26 in de centrale hal.

- Workshop Inclusie komt van beide kanten Wat betekent inclusiviteit? Wat houdt het in als inclusiviteit van beide kanten komt? Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de STERKplaats Nijmegen op 8 november van 13.45 tot 15.15 uur aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen. 

- Workshop Samen staan we sterk op weg naar passend werk! Studenten met autismespectrumstoornissen (ASS) én onderwijsprofessionals worstelen regelmatig met elkaar zodra de student op zoek moet naar een passende stage of baan. Onderzoekers van het lectoraat Volwaardig Leven met Autisme houden een gesprek over best practices én ervaringsverhalen op 9 november, 14.00-16.00 uur in Arnhem. 

- Masterclass ‘Inclusie begint bij jezelf?!’Samen met CNV Jongeren, een organisatie met jarenlange ervaring in het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt gaan we aan de slag met het onderwerp ‘Inclusieve basis voor de toekomst’. 9 november 15.30 – 17.00 uur in Albertinum aan Heyendaalseweg 121 in Nijmegen. 

- Workshop Samen werk maken van studentenwelzijn Een inclusieve en veilige hogeschool is een van de thema’s van het studentenwelzijnswiel. Maar wat betekent dat? Hoe zien we dat terug? Welke voorbeelden zijn bekend? En waar zouden we meer aandacht voor moeten hebben? Met deze vragen gaan we samen aan de slag! 10 november 13.45 – 15.15 uur aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen. 

Voor het complete programma van de Week van de Inclusie kijk op: han.nl/weekvaninclusie.