Vol verwachting...
Vol verwachting... Foto: Archieffoto Eric van Haalen

Sinterklaas en Piet zijn weer in aantocht!

Algemeen

NIJMEGEN - Nog even.... en we zingen weer ‘Zie ginds komt de stoomboot’. Net zoals voorgaande jaren stomen Sinterklaas, Ozosnel en de Pieten ook dit jaar weer op naar de Waalkade in Nijmegen. Dit jaar worden de Sint en zijn gevolg welkom geheten op zaterdag 12 november om 12.00 uur. 

Vanaf 11.30 uur is Praatjespiet al op de Waalkade aanwezig om te vertellen hoe de reis verlopen is. “Dus trek je pietenpak uit de kast en zoek een mooi plekje uit langs de route, want er is genoeg plek voor iedereen. Dit wil je niet missen!”, aldus de organisatie. 

En er is goed nieuws. Na de intocht blijft Sinterklaas in Nijmegen. Samen met zijn Pieten verblijft de Sint zaterdag 19 november, zondag 20 november, zaterdag 26 november en zondag 27 november in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen. Al deze vier dagen open van 10.00 tot 17.00 uur.

Net als vorig jaar blijft Sinterklaas logeren in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Kom je ook hallo zeggen tegen Sint? Hij opent vier dagen de deuren van zijn huis voor iedereen! 

Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Op verschillende locaties in het centrum is van alles te beleven. 

www.intonijmegen.com/agenda/jaarlijkse-evenementen/sinterklaas-nijmegen

Glutenvrije Piet

In Nijmegen loopt dit jaar een Glutenvrije Piet mee tijdens de intocht van Sinterklaas op 12 november. Deze speciale Piet voorziet kinderen met coeliakie en glutensensitiviteit van glutenvrije kruidnoten.

Kinderen die om medische redenen levenslang een strikt glutenvrij dieet volgen, moeten ook tijdens de intocht van Sinterklaas opletten. Ze mogen bijvoorbeeld geen ‘gewone’ kruidnoten eten en Piet geen hand geven, want van kruimels op zijn handschoen kunnen zij al ziek worden. De Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) vindt dat de Sinterklaasintocht een feest moet zijn voor alle kinderen! Daarom heeft de NCV de afgelopen tijd vrijwilligers opgeroepen om tijdens de intocht in hun woonplaats in de rol te kruipen van Glutenvrije Piet. Op www.ncv.nl/glutenvrije-piet kunnen kinderen met coeliakie een kleurplaat en een vlag downloaden. Als ze deze omhoog houden, ziet de Glutenvrije Piet bij wie hij moet zijn.