Sinterklaas & de Magische Mijter.
Sinterklaas & de Magische Mijter. Foto:

Humor, spanning, liedjes en interactie met de bezoekers

Sinterklaasshow in Pathé Nijmegen

NIJMEGEN - Sinterklaas & de Magische Mijter is een vrolijke live sinterklaasshow van circa 60 minuten met Sinterklaas en Pieten vol humor, spanning, liedjes en interactie met de bezoekers. Te zien in Pathé Nijmegen

Versterkt door een sfeervol decor en live verbindingen met karakters via het bioscoopscherm, zorgt deze voorstelling voor een onvergetelijke beleving voor iedereen. Tickets voor de voorstelling kosten 17,50 euro en zijn nu online en aan de kassa te koop.

Oh nee! De vijf magische edelstenen van Sints mijter zijn gestolen: een grote ramp voor het Sinterklaasfeest! Zonder die magische stenen is Sinterklaas nergens en kan pakjesavond niet doorgaan. Ze zorgen voor de ultieme sinterklaasmagie. Wanneer deze in de handen vallen van slechteriken, zou dit wel eens funeste gevolgen kunnen hebben voor het Sinterklaasfeest. 

De enige die Sinterklaas aan nieuwe stenen kan helpen is een oude magiër uit Myra, welke als oude jeugdvriend vroeger de stenen zelf aan Sinterklaas heeft gegeven. Deze stenen worden echter niet zomaar magisch en daarvoor heeft Piedras de hulp nodig van de bezoekers om de stenen op te laden vol ultieme sinterklaasmagie. Lukt het op tijd of is dit het eerste jaar zonder Pakjesavond?

Meer info en tickets: www.pathe.nl/sinterklaasshow2022


Twintig jaar Maelwael-Van Lymborch 

NIJMEGEN - Twintig jaar Maelwael-Van Lymborch in Nijmegen. Wat zijn de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en publieksactiviteiten? Dinsdag 8 november geven Lieke Kamphuis en André Stufkens namens de Maelwael-Van Lymborch stichting een lezing over de uit Nijmegen afkomstige Gebroeders van Lymborch.
Bijna 200 jaar was er binnen de kunsthistorische discipline weinig aandacht voor deze kunstenaarsfamilie. Sinds de oprichting van de stichting, 20 jaar geleden, is daarin verandering gekomen. Tegenwoordig zijn de gebroeders van Lymborch wereldberoemde middeleeuwse kunstenaars. Hun internationale faam werd bereikt door hun werk aan het Franse hof rond 1400. De miniaturisten worden omschreven als de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Hun getijdenboeken zijn kenmerkend voor de realistisch geschilderde figuren.

De lezing is in het Elinor Ostromgebouw aan de Heyendaalseweg 141 in Nijmegen dinsdag 8 november van 19.30 tot 20.30 uur. Entree: 3-5 euro; studenten en scholieren gratis, Aanmelden via www.ru.nl/kkn.