Finalisten circulaire awards regio Rijk van Nijmegen

NIJMEGEN - Zes bedrijven zijn dit jaar in de race voor de circulaire awards van de regio Rijk van Nijmegen. De prijzen bieden een podium aan ondernemers die zich het meeste onderscheiden door hun positieve impact op het grondstofgebruik. Voor het eerst is er ook een award voor startups.

Voor ondernemers zijn er twee categorieën: De Cirkel en de Startup Cirkel. De vele inzendingen werden door de projectgroep en jury op verschillende criteria beoordeeld. De genomineerden/finalisten zijn: 

De Cirkel

-Bamboologic (ontwikkeling Europese bamboe-industrie Nijmegen)
-VBI (prefab vloersystemen Weurt)
-Stichting Vierdaagsefeesten (evenementenorganisatie Nijmegen)

Startup Cirkel 

-Green Road Equipment (emissieloos infrabouwmaterieel Mook)
-Gelukkige Groentes (ecologisch geteelde groentes Malden)
-Sustainables (hergebruik laboratoriummaterialen Nijmegen)

De Cirkel prijzen zijn een initiatief van de RvN@ Circulaire Raad regio Rijk van Nijmegen. Een coalitie van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden die met een regionaal programma de transitie naar een circulaire economie versnellen. 

Circulair ondernemen vraagt om nieuwe manieren van denken en handelen. Door de circulaire ondernemers een podium te bieden, wil RvN@ de regionale opgedane circulaire kennis verspreiden en andere ondernemers inspireren.

Op woensdag 9 november worden de prijzen feestelijk uitgereikt op het Yuverta mbo Nijmegen. Meer info op www.startpuntcirculair.nl.