Huurdersbelangenvereniging Omslag

NIJMEGEN - Omslag is ontstaan als huurdersbelangenvereniging bij woningcoöperatie WoonGenoot. WoonGenoot is 1 januari van dit jaar gefuseerd met Talis en gaat verder onder de naam Talis. Afgesproken is dat de huurdersbelangen door Omslag behartigd blijven maar dat ook gekeken wordt naar een mogelijke fusie van Omslag met Accio, de huurdersbelangenvereniging van Talis.

"Op dit moment kan zo'n samenwerking nog niet plaatsvinden. Onze inzichten van werk verschillen nog teveel. Ons doel, opkomen voor de belangen van de huurder, natuurlijk niet. De fusie is dan ook niet van de baan maar vooralsnog uitgesteld", aldus voorzitter Marc Snippert namens het bestuur van HV Omslag. 

"Omslag is doorlopend bezig met het zoeken naar een werkwijze waarbij de meningen van de huurders worden meegenomen in de adviezen aan Talis. Wij vinden dan ook dat bij Talis en Omslag gekeken moet worden wat er van beide wordt verwacht en of dat medezeggenschap wordt betrokken bij de besluitvorming. Wat voor ons even wennen was, is de werkwijze van Talis. We waren bij WoonGenoot kleinschaligheid gewend. Bij vragen kreeg je snel antwoord. Talis heeft tien keer zoveel woningen. Het afgelopen jaar hebben wij wel gemerkt dat allen van goede wil zijn en zoeken om de overgang zo klein mogelijk te maken voor de voormalige huurders van WoonGenoot. Wij als bestuur voelen ons bij Talis welkom en gehoord. En gaan door met onze werkzaamheden."
Meer info: hvomslag.com.