Giovanni van DIO'30 en Ibrahim Cissiko van NEC in duel. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

NEC O21 verliest derby
tegen Vitesse ondanks doelpunt Ibrahim Cissoko

Op een zonnig maar bovenal opvallend druk Papendal heeft NEC O21 verzuimd punten te pakken tegen Vitesse O21. Ondanks een prima eerste helft ging het de tweede helft nat in een verder tamme derby. Simon van Duivenbooden was de belangrijkste man aan Arnhemse zijde met twee doelpunten.

Met onder andere Robin Roefs, Ibi Cissoko en Nils Rossen in de basis, was het een heel matig eerste halfuur op Papendal. Bij Vitesse startten onder andere Million Manhoef en oud-NEC’er Giovanni van Zwam. Veel balbezit aan beide kanten leidde niet tot kansen. Het eerste wapenfeit was na een kleine twintig minuten waar Roefs geen moeite had met een slap schot van Gyan de Regt.

Cissoko liet zien waarom hij nadrukkelijk tegen een basisplaats aanhikt bij hoofdtrainer Meijer. De buitenspeler was verantwoordelijk voor een onverwachte 0 – 1. Mauro Zijlstra ging na een sliding makkelijk naar de grond waarna scheidsrechter Smit wel onmiddellijk naar de stip wees. Cissoko pakte zijn verantwoordelijkheid en met een gedurfde ‘Panenka’ zette hij NEC op voorsprong.

Zijlstra leek vlak voor rust zijn ploeg op rozen te schieten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door Smit. In tegenstelling tot de wedstrijd in Nijmegen hadden de junioren van Nicky Hofs en Tim Cornelisse maar weinig in te brengen. NEC wist zich moeiteloos staande te houden en had na de voorsprong het betere van het spel.

Wat er in de Arnhemse thee zat, weet niemand. Vitesse startte feller dan wat het in de eerste helft deed, wat al na 50 seconden de gelijkmaker opleverde. Simon van Duivenbooden was eerder bij de bal dan Roefs en kopte de 1-1 tegen de touwen. NEC had het niet meer en het goede spel van de eerste helft was vooral in het eerste kwartier nergens meer te zien.

Miliano strafte dat keihard af. Een hard schot in de lange hoek liet Roefs kansloos. Nog geen minuut later moest Schubert aan de andere kant dwingend ingrijpen op een poging van invaller Niekel.

Een kwartier voor tijd werd het beslist in Arnhems voordeel. Simon van Duivenbooden was voor de tweede maal vanmiddag trefzeker met het hoofd en was verantwoordelijk voor de 3-1 eindstand.