Motie over Stagemakelaars aangenomen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Veel mbo-studenten ervaren moeite om een geschikte stageplek te vinden. Dit komt doordat ze vaak niet over het juiste netwerk en de juiste vaardigheden beschikken om een stageplek te vinden. Wat GroenLinks Nijmegen betreft is dit onaanvaardbaar en heeft iedere student recht op een stageplek voor eerlijke kansen op de arbeidsmarkt. Een motie rondom de inzet van stagemakelaars is deze week unaniem door de Nijmeegse raad aangenomen.  

“De Stagemakelaars ondersteunen studenten die geen stageplek kunnen vinden bij hun zoektocht naar een stage. Veel mbo-studenten die moeite hebben met solliciteren, komen zo aan de nodige werkervaring. De Stagemakelaar dicht de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven rond de stages. In Amsterdam en Rotterdam worden met succes al Stagemakelaars ingezet om studenten te helpen die veel moeite hebben met het vinden van een stage. De Stagemakelaar zorgt ervoor dat óók studenten die niet over het juiste netwerk beschikken en/of extra ondersteuning nodig hebben stage kunnen lopen”, legt Abdulahi Hussen, raadslid van GroenLinks, uit.

GroenLinks diende daarom samen met D66 Nijmegen, Stadspartij Nijmegen, CDA Nijmegen, SP Nijmegen, GewoonNijmegen.NU, VVD Nijmegen en PvdA Nijmegen een motie in die oproept dat het college van B&W per direct de inzet van stagemakelaars óók in Nijmegen mogelijk te maken.

“GroenLinks wil het liefst dat de inzet van de Stagemakelaars per direct mogelijk wordt gemaakt zodat we alle studenten die geen stage kunnen vinden of moeite hebben met het vinden van een stage zo snel mogelijk kunnen helpen. Zodat iedere student, ook diegenen die niet beschikken over het juiste netwerk of de juiste vaardigheden, stage kunnen lopen, hun diploma kunnen behalen en geschikt werk kunnen vinden om hun dromen na te jagen”, aldus Hussen.