Drie Eindhovense dichters te gast in het Poëziecentrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Dit najaar verschijnt bij uitgeverij Leeuwenhof (Oostburg) het werk van drie aansprekende Eindhovense dichters – de bundels ‘Duizelingen’ van Paul Bezembinder, ‘Woord & Kunst’ van André Van Eynthoeve en ‘Onderuit ’van Hans F. Marijnissen. De drie bundels worden zaterdag 19 november gepresenteerd in het Poëziecentrum Nederland in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Aanvang 14.00 uur

Het werk van deze drie dichters wordt gekenmerkt door een zekere existentiële eenzaamheid die in hun poëzie zorgvuldig en met veel taalgevoel wordt verkend.

 Paul Bezembinder (1961) studeerde theoretische natuurkunde in Nijmegen. In zijn poëzie zoekt hij in vooral klassieke versvormen en thema’s naar de balans tussen serieuze poëzie, pastiche en smartlap. Na Gedichten (2018) en Parkzicht (2020) is Duizelingen (2022) zijn derde bundel.

 André Van Eynthoeve (1948) is een echte Eindhovenaar. Verdwaald tussen ‘Bruine Heer’ en High Tech Campus in de laboratoriumstad Eindhoven, zoekt de dichter naar houvast in dit rappe digitale tijdperk. Woord & Kunst brengt twaalf gedichten en twaalf artworks in één bundel bijeen.

 Hans F. Marijnissen (1949) debuteerde in 1971. Zijn poëzie wordt gekenmerkt door gelaagdheid en beeldspraak, en leent zich door ritmiek en woordklank voor voordracht. De dichter is veelvuldig te vinden op podia in Nederland en België. Hans F. Marijnissen is behalve dichter ook voorzitter van de PoëzieClub Eindhoven.