De Bende van Alzheimer.
De Bende van Alzheimer. Foto: Karin Jonkers

POW WOW: Hoe zorgen wij voor onze ouderen?

Algemeen

NIJMEGEN - Minou Bosua, artistiek leider van theaterorganisatie Minoux, komt zaterdag 19 november met haar nieuwste voorstelling POW WOW naar de Lindenberg: een humoristische stamvergadering met dans, verhalen en muziek waarin de zorg voor onze ouderen centraal staat. 

Eerder maakte ze de voorstellingen Moeder mag niet dood (2018) en Leer me de dans van je moeder (2021). Beide voorstellingen draaiden om de zorg voor haar moeder Jopie Bosua, die werd gediagnosticeerd met Alzheimer. 

POW WOW bevraagt hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities, zorgen voor onze ouders en ouderen. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? En bovenal: wat vinden onze ouderen daar zelf van?

Geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika, is POW WOW een stamvergadering met dans, verhalen en muziek. Minoux nodigt bezoekers uit om mee te praten en dansen. Voor deze voorstelling werd de Bende van Alzheimer opgericht; een horde dansende zeventigplussers, die protest aantekent tegen ons zorgsysteem. 

POW WOW zaterdag 19 november om 20.00 uur in de Lindenberg Nijmegen. Kaarten: www.delindenberg.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding