Speuren naar sporen. (Foto: Rene Koster)
Speuren naar sporen. (Foto: Rene Koster) Foto: Rene Koster

Samen met de boswachter op zoek naar dierensporen

MOOK - Op Landgoed Mookerheide leven veel dieren, je ziet ze alleen niet altijd. Als je meer van dierensporen weet, zie je steeds meer welke dieren aanwezig zijn in het bos. Daarom gaat de boswachter van OERRR je helpen met zoeken. Ga zaterdag 19 november mee op pad. 

"Het leuke van sporen is dat ze een verhaal vertellen. Ze geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart of zijn nest bouwt. Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten. Samen met de boswachter ga je speuren naar diersporen. Vinden we de keutels van een vos of ree? Of komen we een spechtensmidse of afgevreten sparrenkegels van een eekhoorn of muis tegen? En waar zijn alle rode bosmieren gebleven? Tijdens deze speurtocht leer je waar de dieren zich in de winter verstoppen", aldus Natuurmonumenten. 

Verzamelen om 14.00 uur bij de parkeerplaats van het landgoed. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je tot 16.00 uur op pad met de OERRR-boswachter. Er kunnen maximaal 10 personen mee. Ouders mogen mee, maar bezetten wel een plek. Kleed je goed aan en draag stevige schoenen. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Honden mogen niet mee. Vooraf aanmelden!: nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen.