Taart bij de feestelijke heropening van Winkelcentrum Dukenburg. (Foto: Eric van Haalen)
Taart bij de feestelijke heropening van Winkelcentrum Dukenburg. (Foto: Eric van Haalen) Foto:

Heropeningsfeest winkelcentrum Dukenburg

NIJMEGEN - Winkelcentrum Dukenburg heeft aan de binnenkant een fikse opknapbeurt ondergaan. Het plafond is zwart geschilderd, veel winkels hebben nieuwe gevelomlijsting, er is nieuwe verlichting en er hangen mooie decoratieve elementen. Er staan nieuwe robuuste zitbanken voor bezoekers die even willen uitrusten met daarbij fraai gevulde plantenbakken. Dat was reden voor een groots openingsfeest op 5 en 6 november. Met een hapje, muziek en dans, meet & greet met tekenfilmhelden en kans op leuke prijzen. Meer foto's op de website www.brugnijmegen.nl.

Reptielenbeurs in Jan Massinkhal

NIJMEGEN - In de Jan Massinkhal in Nijmegen is zondag 20 november een internationale reptielenbeurs genaamd Rexpo.

Reptielenliefhebbers kunnen er terecht voor onder meer dieren, terraria, inrichting, informatie. Er staan standhouders uit heel Europa. Beleef een meet&greet met internationale prominenten gasten zoals Billy D Rows van Mutation Creation uit Canada en Justin Kobylka van Kinova uit de USA. Publiek is welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Entree 12,50 euro. Voor meer info: www.nijmegenrexpo.com.

Middagconcert Harmonie Hatert

NIJMEGEN - Harmonie Hatert verzorgt zondag 20 november een kort middagconcert in het Wijkcentrum van Hatert. Aanvang 15.30 uur. Het orkest heeft een breed repertoire. Op het programma staat onder meer de klassieker Ross Roy. Het beginthema heeft aanvankelijk een monumentaal karakter. Gevolgd door een strakke mars die veelvuldig terugkomt. De grapjes die in de muziek voorkomen geven aan dat er ook veel plezier wordt gemaakt, Uiteraard eindigt het werk met een vrolijk karakter. Met de compositie Bolero de Noël maakt het orkest een knipoog naar het traditioneel terugkerende kerstconcert, ook weer in het Wijkcentrum Hatert en wel op 18 december. Het orkest sluit af met een herkenbare toegift.

Expo 'Geestdrift'

UBBERGEN - Hans Janssen en Ans Broeders exposeren schilderijen en glasobjecten in Het Witte Kerkje aan de Rijksstraatweg 38 in Ubbergen. Zaterdag 19 en zondag 20 november van 11.00 tot 17.00 uur. Het werk van Broeders en Janssen heeft als overeenkomst het weergeven van de menselijke torso op zowel het platte vlak (schilderijen) als op het 3D vlak. Ze hebben elkaar ontmoet bij voorafgaande exposities en vandaaruit ontstond het plan om samen te gaan exposeren. De titel 'Geestdrift' verwijst naar een gemeenschappelijk thema: ode aan de mens, de vrouw, de kunst, het materiaal en de locatie (‘het witte kerkje’). 

MAMA: een 
zwart sprookje

NIJMEGEN - MAMA is een zwart, hartverscheurend sprookje dat laat zien hoe belangrijk en nodig alle mensen zijn die zich hard maken tegen kindermishandeling. Zondag 20 november in Thiemeloods in Nijmegen. Aanvang 20.00 uur. Vanuit de belevingswereld van Noushka – het kind – maken we kennis met haar moeder, haar juf, de gezinsvoogd van jeugdzorg en krijgen we een kijkje in haar eigen binnenste. MAMA is gemaakt door Ola Mafaalani en Malou Gorter in samenwerking met zorginstellingen en gebaseerd op grondige research naar het thema kindermishandeling. Info: www.meneerotis.nl.

Repair Café

NIJMEGEN - De vrijwilligers van Repair Café Grootstal staan vrijdag 18 november weer klaar om van 13.00 tot 16.00 uur kapotte spullen te repareren. Het Repair Café is in wijkcentrum de Schakel aan de Archimedesstraat 9 in Nijmegen). Gereedschap is aanwezig en in beperkte mate materiaal tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor meer informatie: tel. 06-46041633 of grootstal.evenementen@gmail.com.

Afbeelding