Buurtbewoners planten bollen.
Buurtbewoners planten bollen. Foto:

Bollenplantdag Jonkerbosch

NIJMEGEN - Wijkbewoners hebben in het bosje tussen Anna Blamanlaan en Clara Wichmannlaan afgelopen weekend bollen geplant. Het was een initiatief van drie plantenliefhebbers en uiteindelijk hebben zo'n 40 volwassenen en kinderen meegeholpen.

Via mijnwijkplan van de gemeente Nijmegen werd een verzoek gehonoreerd om bloembollen te planten. Er is een paar uur hard gewerkt en er zijn zo'n 14.000 bollen de grond in gegaan. Het gaat om bollen die zichzelf vermeerderen, zoals sneeuwklokjes, daslook, bostulpen, narcisjes, aronskerk en bosanemoon. In het voorjaar zullen in verschillende periodes vrolijke veldjes in bloei staan.  Buurtbewoners uit verschillende straten hebben elkaar leren kennen en nieuwe contacten zijn ontstaan, met alweer een idee voor volgend jaar: een stekjesbuurtbieb. 


Bouw een vulkaan in de bibliotheek

NIJMEGEN - Vulkanen zijn vuurspuwende bergen, maar hoe werkt zo’n vulkaan eigenlijk? En wist je dat vulkanen ook kunnen slapen en doodgaan? Aardrijkskundedocent Anniek de Pril vertelt kinderen er alles over op woensdag 23 november van 15.30 tot 16.30 uur in Bibliotheek Lent-De Ster. Ook mogen ze tijdens een spannend experiment hun eigen vulkaan bouwen. 

Meld jou en je kind(eren) aan via www.obgz.nl/agenda of doe dit bij de balie van Bibliotheek Lent-De Ster. Vaker meedoen aan jeugdactiviteiten van Bibliotheek Gelderland Zuid of gratis jeugdlid worden? Kijk op www.obgz.nl.

Wandeling
langs gedichten

NIJMEGEN - Er is zaterdag 19 november weer een wandeling langs poëzie. U loopt met de gids door de Nijmeegse binnenstad, komt langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Sommige gedichten zijn opgenomen in de Literaire Bakens van de stad, andere gedichten worden voorgelezen. Over de locaties hoort u achtergrondinformatie. De wandeling start om 11.00 uur vanuit het Poëziecentrum, gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg. Deelname kost 10 euro. Aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com.

Bach cantate

NIJMEGEN - Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen. Zondag 13 november staat BWV 38 'Aus tiefer Not schrei ich zu dir' voor solisten, koor en orkest op het programma. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden via bachcantate.eventbrite.nl.

Sportclub zoekt nieuwe leden

NIJMEGEN - Elke vrijdag wordt door een clubje gesport in sportzaal Bottendaal in Nijmegen. Op het programma badminton en volley. De sportclub zoekt nieuwe leden. Het betreft een gemengde groep. Er wordt gesport van 15.30 tot 17.00 uur. Fairplay en basisvaardigheden volley zijn vereist. Meer info: Heleen tel. 024-3561368 of Hans 3231100.