Afbeelding
Foto:

Nieuwe uniformen voor jeugdorkest De Stefaantjes

Op laagdrempelige manier muziek leren spelen

NIJMEGEN - Het Nijmeegs jeugdorkest De Stefaantjes heeft zich in het nieuw gestoken. De jonge muzikanten presenteren hun nieuwe jassen en broeken voor het eerst tijdens de intocht van Sinterklaas op de Waalkade in Nijmegen, zaterdag 12 november. 

De oude pakken met de typische goudkleurige knopen en de hoge hoed waren toe aan vervanging. "We hebben gekozen voor sportieve jassen, polo’s en broeken die lekker zitten. Wel weer in dezelfde kleuren, lichtblauw en zwart”, vertelt voorzitter Harry Gubbels. 

Ook het logo van het jeugdorkest is vervangen. De Nijmeegse ontwerpster Janneke Tromp heeft het ontwerp gemaakt. Dat logo bestaat uit een trompet die is opgebouwd uit een trommel en drie poppetjes. 

Vanwege corona heeft De Stefaantjes de laatste jaren weinig kunnen optreden voor publiek. Na twee jaar kan er eindelijk weer de intocht van Sinterklaas gevierd worden in Nijmegen. Daar draagt het orkest graag zijn steentje aan bij. 

Jeugdorkest De Stefaantjes is al 66 jaar een begrip in Nijmegen. Bekende Nijmegenaren hebben gespeeld bij het orkest, zoals drummer Norman Bonink van de band BLØF en schrijver Thomas Verbogt. "We zijn trots op ons verleden en onze band met de stad Nijmegen”, aldus Gubbels.

De Stefaantjes wil kinderen op een laagdrempelige manier muziek leren spelen. Alle kinderen van groep 3 van de basisschool kunnen lid worden. Naast het leren bespelen van een muziekinstrument leren ze samen spelen. En optreden, zoals op Koningsdag, met kerst en tijdens de intocht van Sinterklaas. En dat tegen relatief lage kosten, de contributie bedraagt 150 euro per jaar, inclusief een leeninstrument. 

Naast muziek maken is ook gezelligheid een belangrijk onderdeel van het orkest. Zo wordt er elk jaar een muziekkamp gehouden. De Stefaantjes repeteren elke zaterdag van 09.00 tot 11.00 in het schoolgebouw van de SSGN in de IJsbeerstraat. Voor meer informatie: www.destefaantjes.nl




 


Afbeelding