Start leesclub literatuur voor twintigers

NIJMEGEN - Ben je tussen de 20 en 30 jaar, lees je graag romans en tijdloze literaire toppers? Lijkt het je leuk om die in een groep te bespreken? Dan is een leesclub wellicht iets voor jou. De groep komt ongeveer eens per 6 weken bij elkaar in Nijmegen en maakt gebruik van handige leeswijzers van Senia.

Senia organiseert in heel Nederland lees- en luisterclubs. Senia helpt bij het vinden of oprichten van deze clubs en maakt inspirerende leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen. Op maandagavond 21 november is er een bijeenkomst om kennis met elkaar te maken. Voor meer informatie zoals locatie en aanmelden: herman.roovers@senia.nl. Meer info: www.senia.nl.


Stadspark krijgt 'leerstoel' Lucanus Cervus

NIJMEGEN - In stadspark 'Groene perron' is onlangs het kunstwerk 'Leerstoel Lucanus Cervus' officieel geïnstalleerd.

Bezoekers van het stadspark, gelegen tussen de Campusbaan en de Oude Groenewoudseweg, kunnen voortaan de 'Leerstoel' visueel en poëtisch benaderen door de aanwezige kleine kunstwerkjes die speciaal op handgeschept papier in het eikenhouten kabinet worden getoond. Vanuit een opdracht van de gemeente Nijmegen is voor stadspark 'Groene perron' voor een eikenhouten kabinetconstructie gekozen. Het eikenhout verwijst naar het leefgebied van het 'Vliegend hert' in eikenhouten bossen.
Dit najaar komen in het stadspark voor het eerst de nieuwe aanplant met Romeinse bloemen en kruidenplanten. Deze bloemen en kruidenplanten worden weer verder verwerkt binnen de 'Leerstoel Lucanus Cervus'. In het voorjaar 2023 kan iedereen interactief aan de 'Leerstoel' deelnemen, aldus Werkgroep 'Hortus Civitatis'.