Fietspodcast ‘Sporen van een tragedie’

NIJMEGEN - Historici van 
stadswandelingnijmegen.nl presenteren donderdagavond 17 november in het Regionaal Archief Nijmegen aan Mariënburg 27 de Fietspodcast ‘Sporen van een tragedie: Jodenvervolging Nijmegen’.

Met behulp van de Fietspodcast kunnen geïnteresseerden kosteloos en op eigen gelegenheid per fiets meer te weten komen over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen. In de route van de Fietspodcast zijn zeven betekenisvolle locaties opgenomen. De totstandkoming van de verhalen en gebruikte bronnen komen 17 november aan bod evenals de wijze waarop stemacteurs een bijdrage hebben geleverd.

Ook staat de publieksarchivaris van het Regionaal Archief Nijmegen stil bij de collectie betreffende de vervolging van Joodse stadgenoten. Briefjes, objecten en foto’s worden getoond en besproken. Een voorbeeld hiervan zijn bewaard gebleven documenten van de Joodse familie Ganz aan de Postweg in Nijmegen. 

Inloop vanaf 19.15 uur en start programma om 19.30 uur (eindtijd omstreeks 20.30 uur). Belangstellenden kunnen aansluitend desgewenst de Fietspodcast beluisteren. Vrij entree. Aanmelden noodzakelijk en wel via info@stadswandelingnijmegen.nl

Meer informatie: www.stadswandelingnijmegen.nl