Riebo Rietema.
Riebo Rietema. Foto:

Riebo Rietema exposeert
in Sint Maartenskliniek

NIJMEGEN – In de Sint Maartenskliniek aan de Hengstdal in Nijmegen (Ubbergen) hangen tot 14 januari 2023 schilderijen van Riebo Rietema. De tweejaarlijkse expositie bestaat uit nieuw werk van de kunstenaar uit het schildersdorp Oosterbeek, aangevuld met wat oudere doeken.

Liefhebbers worden geconfronteerd met onder meer bekraste schilderijen. Zij dragen titels als Dryade, Fungi, Zenit, Winde, Oculair en Labyrint. Het zijn werken die getuigen van een sinds de kindertijd bestaande fascinatie voor de natuur, zowel in haar zichtbare als voor het blote oog verborgen gestalte en werking. 

Eenvoudige vormen in een uiterst beperkt palet en met een soms raadselachtige sfeer. Rietema is verslingerd aan natuur, biologie en microscopie. De terugkeer van deze vroege passie roept het beeld op van een cirkel in zijn levensloop.

Momenteel is Riebo Rietema bezig een platform op te zetten voor beeldend kunstenaars en stadsontwikkelaars (urban developers) die hun ideaal van een groene stad willen visualiseren en vormgeven, genaamd The Chosen Future. Dit platform promoot een rondreizende tentoonstelling en uitwisseling tussen beeldend kunstenaars en stadsontwikkelaars die een duurzame samenleving visualiseren. Wekt dit uw interesse, lees er dan meer over op www.rieborietema.nl/the-chosen-future.nl.

Voor openingstijden Sint Maartenskliniek kijk op de website
www.maartenskliniek.nl.