Joël zoekt een nieuw thuis.
Joël zoekt een nieuw thuis. Foto:

Verhuisdier van de week

NIJMEGEN - Als je zó lang in een asiel hebt gezeten en dan nog zó ontzettend lief bent en van het leven kunt genieten, dan moet je wel een speciale hond zijn. En dat is Joël zeer zeker!

Joël is een kruising Portugese Podengo van 6 jaar oud, die zijn leven begon in Portugal. Hij heeft daar maar liefst 4 jaar in het asiel gezeten en werd uiteindelijk door een stichting naar Nederland gehaald.

Hier begon zijn nieuwe leven en wat doet hij het fantastisch! Joël wordt door het gastgezin omschreven als een ongecompliceerde hond met een onverstoorbaar goed humeur.

Hij is erg aanhankelijk en vindt het heerlijk om met zijn baasje(s) te bankhangen en te knuffelen. Lange wandelingen maken in de natuur, daar is Joël dol op. Hij heeft wel een sterk ontwikkeld jachtinstinct, dus hier dient rekening mee gehouden te worden in gebieden waar wild loopt.

Joël is een sociale hond, die goed overweg kan met zijn soortgenoten. Verder is hij zindelijk, kan hij probleemloos mee in de auto en kan hij al wat uurtjes alleen thuis zijn.

Hoewel Joël het goed naar zijn zin heeft bij zijn gastgezin, kijkt hij enorm uit naar zijn definitieve huisje. Bij wie mag deze kerel komen wonen? Joël kan niet wachten om samen met zijn nieuwe baasje(s) fijne nieuwe herinneringen te maken. Ben je benieuwd of Joël bij je past? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl om te zien of jullie een match zijn.

Afbeelding