Seniorendanscafé Burgerlust. (Foto: Ineke Janssen)
Seniorendanscafé Burgerlust. (Foto: Ineke Janssen) Foto: Ineke Janssen

Dansavond Seniorencafé Burgerlust met duo Jersey

NIJMEGEN - Dansliefhebbers zijn dinsdag 22 november weer welkom in Seniorencafé Burgerlust in OBG Nijmegen. De muziek wordt verzorgd door het populaire muzikale duo Jersey. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. Toegang is gratis.

Seniorencafé Burgerlust organiseert elke tweede en vierde dinsdag van de maand een dans- en  muziekavond in OBG Nijmegen. Vaste entertainers staan garant voor een gezellige avond met foxtrot, wals, beat en line dance. Gemiddeld zo’n zeventig tot tachtig mensen bezoeken de dansavond. 

OBG is er voor iedereen die actief en gezond wil leven en ouder worden. Het is een ontmoetingsplek waar iedereen gezien wordt en iets voor anderen kan betekenen. Daarom stelt OBG het grand café graag open voor dansavonden. 

Het OBG is te vinden aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. Zaal open vanaf 19.00 uur. 


Stadsgedicht  

NIJMEGEN - Stadsdichter van Nijmegen Heide Koren schreef een gedicht om stil te staan bij de razzia van 17 november 1942 toen 196 Nijmeegse Joden werden afgevoerd. Velen vonden de dood.

Iemand wilde me wijsmaken dat ik niet bestond. Eerst lachte ik nog maar toen zijn gezicht heel dichtbij kwam durfde ik niet meer. Zijn adem rook naar aarde, afscheid en dit-kon-wel-eens verkeerd aflopen. Ineens begonnen achter hem de bomen absurd hard te groeien. Als een lift in een flatgebouw schoven de knoesten naar boven. Takken rekten zich uit naar de hemel. Ze zwaaiden. Ze zwaaiden naar mij. 
Iemand kreeg de pest in omdat mijn aandacht was verzwakt. Toch bleef ik maar staan. Niet dat ik per se zo moedig van aard ben, integendeel zelfs: als het knokken wordt kies ik liever eieren voor mijn geld. Maar die knoesten die keken zachtmoedig, zo zachtmoedig naar mij en warme armen komen van
                    boven.
17 november 2022

Slaapzaktie 
voor Oekraïne

NIJMEGEN - Heeft u slaapzakken, een winterjas of een warme deken die u kunt missen? Breng deze dan op zaterdag 26 november tussen 10.00 en 14.00 uur of zondag 27 november tussen 11.00 en 13.00 uur naar ontmoetingsplaats Apostolisch Genootschap aan de Opaalstraat 4 in Nijmegen. Deze ‘Slaapzaktie' wordt georganiseerd door WereldWijd voor Kinderen i.s.m. MYzwolle. "Het gaat een koude winter in Oekraïne worden. Laten wij samen proberen iets van warmte te brengen", aldus de organisatie. Info: nijmegen@apgen.nl

Badmintonclubje zoekt leden

NIJMEGEN - Een klein badmintonclubje speelt elke donderdag van 20.00 tot 21.30 uur in sportzaal Bottendaal in Nijmegen. Heb je interesse, laat het weten via h.laurensen@gmail.com of kom een paar keer meedoen.