Afbeelding
Foto:

Slowaken en Tsjechen ontmoeten elkaar

Algemeen

NIJMEGEN - Een aantal jaren geleden is het idee ontstaan om een paar maal per jaar een gezellige middag te organiseren voor Slowaken en Tsjechen in het Rijk van Nijmegen en de Kreis Kleve.

Deze bijeenkomsten vinden vier keer per jaar plaats. Slowaken en Tsjechen treffen zich om op deze gezellige middagen om in hun moederstaal met elkaar te spreken bij het genot van een drankje en door de deelnemers mee gebrachte hapjes.

Activiteiten voor kinderen

De kinderen worden op die dagen niet vergeten, zo zijn er voor hun thema’s zo als Wereld Kinderdag waarop spellen worden gedaan en kleine prijsjes te winnen zijn. In het voorjaar is ‘carnavals’-middag waar enkelen verkleed opkomen dagen. 

Er wordt aan Halloween gedaan en er is de jaarlijkse Kerstviering waar Sinterklaas of de Kerstman aanwezig is. Bijkomstigheid wat de kerstbijeenkomst betreft is dat er bij de zaal waar we samen komen een Kerstmarkt is.

Interesse?

“Mocht je interesse zijn gewekt de groep heeft een eigen Facebooksite en is te vinden onder de naam Slováci & Ceši Kreis Kleve, Rijk van Nijmegen. Vsetci kto chce spoznat novych ludi ste vitany.”

Voor eventuele vragen, bel 06-12298263.