Veelzijdig decemberprogramma in Stadsschouwburg en De Vereeniging

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Komende maand is er een barstensvol programma in Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging voor jong en oud. 

Op zondag 18 december (14.30 uur) vindt de landelijke première plaats van Wolfgang, het wonderjong, een primeur voor Nijmegen. Het is een bruisende familievoorstelling over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart, als kindster èn als recalcitrante puber. Het is de tiende productie van sterregisseur Pieter Kramer en zijn vaste scriptschrijver Don Duyns die eerder al volle zalen trokken met onder meer Snorro en Lang & Gelukkig. 

Als opmaat naar kerst klinken in De Vereeniging onder meer Christmas Carols door het Britse Tenebrae Choir en speelt Phion de grootse Derde van Mahler. In een unieke samenwerking brengen Sven Ratzke en Holland Baroque de theatershow Love is Crazy en tijdens de musical The Prom ‘it’s time to celebrate’ met onweerstaanbare muziek en een hartverwarmend verhaal. 

Voor kinderen is er ook in de kerstvakantie van alles te beleven, zoals het Prentenboekjesfestival en De regels van Floor. Kijk voor het complete programma op sedv.nl/kerst en op sedv.nl/kerstvakantie

Bijgeboekte programma’s

Voor het nieuwe jaar heeft programmeur Maarten van Erp een aantal programma’s bijgeboekt. Geert Mak duikt in de recente geschiedenis van Europa – en Oekraïne in het bijzonder, Joris Luyendijk neemt de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep in ‘Zoveel meer dan zeven vinkjes’. 

Ook zijn er nieuwe Blind Dates die plaatsvinden tijdens het Nationaal Theaterweekend, eind januari. Blind Date-tickets kosten slechts 10 euro. Een betaalbare theaterverrassing die ook leuk is om cadeau te doen. Wegens succes is er daarnaast een extra voorstelling van Assepoester op 6 januari. 

Theatertegoed

De afgelopen twee jaar is een aantal programma’s afgelast wegens corona. Gasten die de aankoopprijs van de betreffende voorstelling of het concert nog open hebben staan als tegoed kunnen dit bedrag alsnog gebruiken bij het bestellen van nieuwe tickets.