Sahand Sahebdivani. (Foto: Tom van Huisstede)
Sahand Sahebdivani. (Foto: Tom van Huisstede) Foto:

Storytelling Festival Nijmegen keert terug

NIJMEGEN - Na de succesvolle eerste editie keert Storytelling Festival Nijmegen terug. Luister donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 december naar spannende, persoonlijke, oude en gloednieuwe verhalen. 

"Storytelling draait om persoonlijke verhalen die gaan om authenticiteit. De verteller introduceert het verhaal in zijn puurste vorm om zo de verbeelding van het publiek te prikkelen en hen deel te laten uitmaken van het verhaal", aldus de organisatie Meneer Otis.  

'De verteller 
introduceert het verhaal in zijn puurste vorm om zo de verbeelding van het publiek te prikkelen'

"Dit betekent niet dat er voor bestaande verhalen geen ruimte is: deze bieden vaak juist een geschikte taal om maatschappelijk relevante thema’s in de huidige context te plaatsen."

LUX

Donderdag- en vrijdagavond brengen componist Daniël van der Duim en Studio Hartebeest in LUX Nijmegen het oudste verhaal bekend naar de oudste stad van Nederland, Nijmegen.

In een mix van composities en beeldverhalen blazen zij het ‘Epos van Gilgameš’ nieuw leven in. "Dit is een uitvoering die zijn weg vindt vanuit jazz en vrij improvisatie en de connectie zoekt met storytelling en beeldende kunst." Aanvang 20.00 uur, entree 19,00 euro.

De Thiemeloods   

In de Thiemeloods staan voor vrijdagavond 16 en zaterdagavond 17 december maar liefst vier verschillende voorstellingen op het programma, allemaal van makers die (inter)nationaal geliefd zijn. 

Op vrijdag 16 december geven makers Jacqueline Korevaar, Sinead O’Brien en Naomi Namutebi hun diepste verlangen bloot in Stories of Desire en in The Mountain neemt de Koerdische maker Sipan Sezgin Tekin het publiek mee in het tragisch mythische verhaal van anti-held Zahhak. 

Op zaterdagavond 17 december bevraagt Céline Vermeulen hoe volwassen te zijn in Room 168 en Sahand Sahebdivani geeft een ode aan zijn revolutionaire Iraanse vader in The Distant Word. 

Aanvang vrijdag en zaterdag steeds om 20.00 uur. Kaarten 10,00-15,00 euro per voorstelling of 20,00 euro voor dagticket. De verhalen worden afgesloten met een goed feestje met de gypsy jazz van Wet Spaghetti. 

Voor meer informatie: meneerotis.nl/storytelling-festival-nijmegen

Sipan Sezgin Tekin.