Bach cantate

NIJMEGEN - Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen-Hees.

Zondag 11 december vindt de uitvoering plaats van BWV 186a 'Ärgre dich, o Seele, nicht' voor solisten, koor en orkest. Aanvang 19.30 uur.  Aanmelden mogelijk via
bachcantate.eventbrite.nl.

Kerststukjes 
maken in CCNZ

NIJMEGEN - In het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid is donderdag 15 december van 19.00 tot 21.30 uur een workshop kerststukjes maken. Er zijn allerlei verschillende bloemschalen en/of bloempotten en spulletjes om je kerststukje te versieren. Er is geen voorbeeld beschikbaar zodat je creativiteit geprikkeld wordt. Er is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen. De kosten voor deze workshop bedragen 15 euro (incl. materialen en consumptie). Aanmelden via info@ccnz.nl ovv workshop kerstukjes maken of bel naar tel. 024-3452113.

Wandelen 
langs poëzie

NIJMEGEN - Elke derde zaterdag van de maand vanaf 11.00 uur verzorgt het Poëziecentrum gevestigd in Bibliotheek Mariënburg een Poëziewandeling door de benedenstad van Nijmegen. Zaterdag 17 december is Jan Verhoeven de gids. Hij loopt met u door de binnenstad langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Sommige gedichten zijn opgenomen in de Literaire Bakens van de stad, andere gedichten worden voorgelezen en u krijgt achtergrondinformatie over de plekken. 

Het is ook mogelijk met een zelf samengestelde groep op een andere dag te lopen. Er wordt dan overlegd of er een gids beschikbaar is. Voor beide opties geldt: aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. Kosten 10 euro (inclusief gids, poëziebundel inclusief routekaartje).

ALV Orion

NIJMEGEN - SV Orion houdt maandag 19 december de Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV is het moment waarop het bestuur het beleid en de financiën van de club bespreekt met de leden en waar de leden stemrecht hebben. De ALV heeft plaats in de eigen kantine en start om 20.00 uur. U kunt zich aanmelden voor de ALV door een e-mail te sturen aan secretaris@sv-orion.nl. Mocht u verhinderd zijn, kunt u dat ook doorgeven.


Op de website staat de agenda van de ALV en de notulen van de vorige vergadering.