Harmonie Hatert.
Harmonie Hatert. Foto:

Kerstconcert Harmonie Hatert

NIJMEGEN - Ieder jaar geeft Harmonie Hatert een kerstconcert in het wijkcentrum Hatert aan de Couwenbergstraat 22 in Nijmegen. Op zondag 18 december is het weer zover. Het concert begint om 11.30 uur. De presentatie is in handen van Arlet van Riessen De toegang is gratis. Kom tijdig om verzekerd te zijn van een zitplaats. 

Nieuwe kerstnummers

Het orkest heeft weer een aantal nieuwe kerstnummers ingestudeerd zoals a Christmas Festival, O Dennenboom en een aantal andere bekende kerstliederen. Op tafels liggen teksten klaar voor het publiek zodat zij kunnen meezingen. Het orkest brengt ook andere nummers ten gehore, zoals Concerto d’amore, Abba Gold en een muziekstuk getiteld Pagina d’album met een solo-optreden van de klarinettist afkomstig uit Hatert. 

Harmonie Hatert brengt een wisselend repertoire dat vraagt om uitbreiding van de klarinetsectie. Dus bent (of kent) u een klarinettist(e) meld dit aan Harmonie Hatert. De repetitie is iedere donderdagavond in zaal Roomsch Leven aan de Heijendaalseweg van 20.00 tot 22.00 uur. Muzikanten die een ander instrument bespelen zijn ook welkom. Voor meer informatie: www.harmoniehatert.nl.

Scratchdag met Balkankoor

NIJMEGEN - In de Byzantijnse Kapel aan de Dobbelmannweg 3 in Nijmegen is zaterdag 17 december een zogeheten scratchdag met medewerking van Balkankoor Kitka onder leiding van Hedwig Schoots. Van 12.00 tot 17.00 uur.

Je leert en zingt, samen met het koor, liederen over Kerstmis, Nieuwjaar en Driekoningen afkomstig uit Bulgarije, Kroatië en uit het Kerkslavische repertoire. Er is plaats in alle stemgroepen. Deelname kost 20 euro, inclusief koffie/thee/glühwein.

Aanmelding: stuur vóór 15 december een e-mailbericht naar 
balkankoorkitka@live.nl. Bladmuziek en mp3’s worden vooraf toegestuurd. Na de workshops is er om 16.30 uur een presentatie voor wie het wil horen (gratis toegankelijk).

Open Podium 
voor dichters

NIJMEGEN - Kyrke Otto presenteert zaterdag 17 december het Open dichtPodium met een aantal nieuw aanstormende dichters. Het heeft plaats in Poëziecentrum Nederland, gevestigd in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Aanvang 14.00 uur. Er hebben zich al 10 dichters aangemeld. Interesse? Mail naar poeziecentrumnederland@gmail.com

Wilt u feedback op uw poëzie alvorens nu of in de nabije toekomst te gaan voordragen? Elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur houdt oud-stadsdichter Marijke Hanegraaf een poëziespreekuur. Aanmelden via spreekuurpcn@gmail.com en graag één of meerdere gedichten meesturen.

Kerstconcert NSO

NIJMEGEN - Het Nijmeegs Senioren Orkest houdt woensdag 14 december een kerstconcert in de Ontmoetingskerk aan Meijhorst 7033 in Nijmegen. Het koor staat onder leiding van Rudy Böhmer. Aanvang 14.30 uur, vrij entree.

Repair Café
in Grootstal

NIJMEGEN - In wijkcentrum de Schakel aan de Archimedesstraat 9 in Nijmegen is vrijdag 16 december weer Repair Café Grootstal. Publiek is welkom in zaal 4 van 13.00 tot 16.00 uur om defecte spullen te laten repareren. 

Gereedschap is aanwezig en in beperkte mate ook klein materiaal om reparaties uit te voeren. Materialen die gebruikt worden zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage voor de fooienpot wordt op prijs gesteld. 

Voor nadere informatie kunt u bellen naar 06-46041633 of mail naar grootstal.evenementen@gmail.com.