Uitreiking Proud Ambassador pin met vlnr Luuk Eickmans (oprichter Cycling out of Poverty) en Petra van Raalten, Hendrik Venema en Koen Kroeze (LO-docenten Stedelijk Gymnasium Nijmegen).
Uitreiking Proud Ambassador pin met vlnr Luuk Eickmans (oprichter Cycling out of Poverty) en Petra van Raalten, Hendrik Venema en Koen Kroeze (LO-docenten Stedelijk Gymnasium Nijmegen). Foto:

Stedelijk Gymnasium ontvangt Proud Ambassador pin voor inzet voor Bike4School

Algemeen

NIJMEGEN - Uit handen van Luuk Eickmans ontvingen LO-docenten Petra van Raalten, Hendrik Venema en Koen Kroeze onlangs de Proud Ambassador pin van Cycling out of Poverty voor hun jarenlange inzet voor de Bike4School fietsprojecten van Cycling out of Poverty.

Al vele jaren organiseert het Stedelijk Gymnasium Nijmegen een sponsorloop om geld op te halen voor een aantal goede doelen die de school na aan het hart liggen. Tijdens de sponsorloop rennen leerlingen van de eerste klassen rondjes in het tegenover de school gelegen Kronenburgerpark. Voor elk gerend rondje ontvangen zij een donatie van familie en vrienden. En vanaf het prille begin van Stichting Cycling out of Poverty in 2007, gaat een deel van deze opbrengst naar de Bike4School fietsprojecten van Cycling out of Poverty in Afrika.

“Het project Bike4School van Cycling out of Poverty is gekozen vanwege de ondersteuning aan leeftijdsgenoten in landen waar kinderen het niet zo gemakkelijk hebben als onze leerlingen. Dat maakt hen extra gemotiveerd”, aldus John Schrooten, LO docent Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

Nog onlangs ontving Cycling out of Poverty wederom een mooie cheque twv 1.480,15 euro, uit handen van de organisatie van de sponsorloop. Dit in het bijzijn van alle eersteklasleerlingen. En met het 15-jarig jubileum van Cycling out of Poverty was dit ook een bijzonder moment voor Cycling out of Poverty om de organisatie en het Stedelijk Gymnasium Nijmegen in het zonnetje te zetten. Uit handen van mede-oprichter Luuk Eickmans ontvingen LO-docenten Petra van Raalten, Hendrik Venema en Koen Kroeze de Proud Ambassador pin van Cycling out of Poverty. Een blijk van waardering voor hun jarenlange steun aan de fietsprojecten van Cycling out of Poverty. En natuurlijk ook voor de (oud-)LO-docenten die er niet bij waren: John Schrooten, Riske Jansen en Ton de Graaff.

Luuk Eickmans“In al die jaren hebben de eersteklasleerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen ruim 200 fietsen voor hun leeftijdsgenoten in Afrika bij elkaar gerend. Deze Proud Ambassador pin overhandig ik dan ook als dank aan de organisatie van de sponsorloop en honderden kinderen die zich zo enorm hebben ingezet. In onze ogen is het Stedelijk Gymnasium Nijmegen echt een Proud Ambassador van Cycling out of Poverty.”

Proud Ambassador pin.