Watercafé over biodiversiteit

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In aanloop naar de Waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023 organiseert de partij Water Natuurlijk Rivierenland in LUX Nijmegen een Watercafé. Twee sprekers geven woensdag 11 januari een inleiding over het belang van goed waterbeheer voor het versterken van de biodiversiteit. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur.

Koos Biesmeijer en Hans de Kroon gaan in op de vraag hoe goed waterbeheer kan bijdragen aan het herstel van biodiversiteit. Wat is de rol van het waterschap hierbij en hoe kan jij als burger jouw bijdrage leveren aan herstel van de natuur? Na de twee inleidingen is er ruimte voor vragen en discussie. Wat moet het Waterschap volgens jou doen om de natuur in onze regio te verbeteren? Welke initiatieven zijn er nodig in onze regio? Zijn er quick wins, en wat is nodig voor de langere termijn? 

Koos Biesmeijer is hoofd van de onderzoeksgroep Nederlandse Biodiversiteit en Samenleving in Naturalis en hoogleraar Natuurlijk Kapitaal aan de Universiteit Leiden. 

Hans de Kroon is hoogleraar Plant Ecologie en Fysiologie bij de RU Nijmegen. Hij wil begrijpen hoe veranderingen in biodiversiteit van planten-, vogels- en insectensoorten optreden. De wereldwijde afname van insecten is voor hem een belangrijk thema.