Traditionele oliebollenduik Duikteam De Kaaiman

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het Nijmeegse Duikteam De Kaaiman houdt op zondagochtend 8 januari haar eerste clubduik van het jaar bij haar eigen stek in de Berendonck. Het nieuwe jaar wordt ingewijd met oliebollen eten op diepte! Het onderwaterhuis ‘Aquavilla’ is geopend voor de doorgewinterde (2-ster) duikers die op 15 meter diepte het aandurven om een oliebol te nuttigen. 

Het onderwaterhuis is een omgebouwde zeecontainer met ramen, verlichting, verse zuurstoftoevoer en telefoon- en videoverbinding met de wal. Door de toevoer van verse lucht wordt er een leefbare ruimte gecreëerd onderwater. Het is hiermee te vergelijken met een duikersklok. Het is voor duikers dan ook mogelijk om onderwater hun ademapparatuur af te doen en normaal met elkaar te praten, drinken, bewegen én versgebakken oliebollen te eten. 

Het onderwaterhuis staat op de bodem van de Berendonck en wordt al jaren gebruikt voor allerlei clubevenementen. De overige leden van het duikteam, die het koude water nog even aan zich voorbij laten gaan, zijn ook aanwezig om elkaar boven water de beste wensen voor 2023 te geven. Nieuwsgierig geworden? Kom een kijkje nemen of kijk op www.kaaiman.nl