Dukenburgs Glorie. (Foto: Jan Muskens)
Dukenburgs Glorie. (Foto: Jan Muskens) Foto:

Dukenburgs Glorie zoekt nieuwe dirigent


NIJMEGEN - Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie is op zoek naar een dirigent (m/v). Het koor bestaat uit circa 50 leden (circa 35 vrouwen en 15 mannen). Het koor zingt Nederlandstalige liedjes uit het verleden en heden. De repetitie is op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het Wijkcentrum Meijhorst in Nijmegen.

Het gezelschap treedt per jaar zo’n tien maal op voor instellingen en verenigingen. Na 10 jaar heeft de dirigent het koor verlaten en daarom wordt een nieuwe dirigent(e) gezocht. Interesse? Neem contact op met Rob van Eenennaam, tel. 024-3448952 of 06 - 53631002 of mail naar: dukenburgsglorie@gmail.com.

Cursus T'ai Chi voor beginners

NIJMEGEN - In de Oorsprong aan de Driehuizerweg 321 in Nijmegen gaat dinsdag 24 januari een nieuwe beginnerscursus T'ai Chi van start. Wil je je inschrijven voor 10 lessen (60 euro, via de 'Meedoenregeling' van gemeente Nijmegen kan ook!) mail naar willem@taichinijmegen.nl. Meer info: taichinijmegen.nl

MakersLab 

NIJMEGEN - Ben je tussen de 10 en 15 jaar oud? En vind je het leuk om dingen te maken? Dan krijg je de kans om bij Junior Technovium vanaf 11 januari zelf met techniek aan de slag te gaan.  

Het JT MakersLab is namelijk opgezet om jou te laten experimenteren en leren door zelf te doen. Tijdens de workshops werk je met verschillende materialen en technieken zoals lasersnijden, vacuüm vormen, solderen, elektronica, robotica of 3D-printen. Je leert vaardigheden op het gebied van ontwerpen en maken, programmeren of experimenteren. Je krijgt begeleiding van ervaren makers zodat je op een veilige en verantwoorde manier aan de slag gaat. Er is voor de komende periode een heel divers aanbod ontwikkeld (op woensdagmiddag): ontwerp en maak je eigen kermisattractie of ontwerp en maak je eigen bath bomb. Meer info over programma, kosten en inschrijven, kijk op www.juniortechnovium.nl/makerslab.

Natuurwandeling

RESSEN - IVN RijnWaal houdt woensdag 11 januari in samenwerking met Gezondheidscentrum ONS Oosterhout en HAN-studenten een circa 2 uur durende natuurwandeling in Ressen. De excursie start om 10.00 uur bij Landwinkel De Woerdt aan de Woerdsestraat 4 in Ressen en wordt geleid door natuurgidsen Gijsbert Peelen en Annelies Stokkel-Roelofs.

Deze keer gaat de tocht door de boomgaarden en langs zegen, met aandacht voor het leven en landschap dat daar aanwezig is. Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname gratis, op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Vooraf opgeven niet noodzakelijk. Info: ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Vakantiebeurs 'bijzondere reizen'

NIJMEGEN - In de Stevenskerk in Nijmegen is zaterdag 21 en zondag 22 januari de vakantiebeurs 'bijzondere reizen'. Op de vakantiebeurs 'bijzondere reizen' presenteren circa 150 organisaties actieve maatwerkreizen: van bergwandelen in Armenië tot een privésafari per helikopter door zes landen, van een trekking door Nepal tot gorillasafari in Oeganda. Open: 21 januari 11.00-18.30 uur en 22 januari 10.00-18.00 uur. Meer info: www.vakantiebeursnijmegen.nl.

Bach cantate

NIJMEGEN - Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen. Zondag 8 januari staat BWV 123 'Liebster Immanuel, Herzog der Frommen' op het programma. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden via bachcantate.eventbrite.nl.