Still uit de film Plons. Links Emilia Moscovich.
Still uit de film Plons. Links Emilia Moscovich. Foto:

Nijmeegse actrice wint award '48hr film'

NIJMEGEN - Actrice Emilia Moscovich (geboren, getogen en opgegroeid in Nijmegen) heeft onlangs de award voor Best Acting in a Leading Role gewonnen op het 48hr Film Festival in Eindhoven. Dit was voor haar rol in Plons. 

"Dit was mijn eerste nominatie als actrice ooit, en ook meteen mijn eerste win!" De toevoeging 48h staat voor het feit dat de genomineerde films allen in 48 uur zijn gemaakt.

Onverwacht

"Ik had absoluut niet verwacht dat we genomineerd zouden zijn, laat staan dat ik zou winnen! Dat was echt fantastisch. Omdat ik het zo niet had verwacht was ik bijna vóór de awardshow al naar huis gegaan omdat ik moe was. Gelukkig dat ik bleef!"

Verder werd de film Plons uitgeroepen tot 'Best Film'. "Dus gaat onze film (en dus ook wij met onze awards op zak) nu naar de wereldwijde 48h competitie in Los Angeles in maart 2023. En als de film ook in LA wint, dan gaan we naar... Cannes! Maar laten we daar maar niet op vooruitlopen!" In totaal was Plons in Eindhoven 13 maal genomineerd en ging het gezelschap naar huis met maar liefst zes awards. "Los van de ‘Best Film' award is de Best Acting (dus voor alle genders) ook een enorm big deal", aldus een blije Emilia.




Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding