De voetjes gaan van de vloer. (Foto: Ineke Janssen)
De voetjes gaan van de vloer. (Foto: Ineke Janssen) Foto:

Dansavond voor senioren

NIJMEGEN - Ook in het nieuwe jaar verzorgt Seniorencafé  Burgerlust dansavonden met live muziek in OBG Nijmegen. 

Entertainer Jan Kersten geeft dinsdag 10 januari de muzikale aftrap.Beginner of gevorderde, alleen of in gezelschap, stijl- of lindanceliefhebber; iedereen is welkom. Aanvang 19.30 uur, toegang is gratis. Seniorencafé Burgerlust organiseert elke tweede en vierde dinsdag van de maand in het OBG aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen een dans- en  muziekavond. Vaste muzikanten staan garant voor een gezellige avond met foxtrot, wals, beat en linedance. Zaal open vanaf 19.00 uur.


Lezing Wouw over notariële zaken

NIJMEGEN - Wouw verzorgt woensdag 11 januari in Wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipresstraat 15 in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur een lezing over 'notariële zaken'. Oud notaris Ruud van Gerven vertelt over (levens)testamenten, schenkingen, erfenissen en belastingen. Vrij entree. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor vrouwen (50+).

Stilgestaan wordt bij vragen als: Wat is het nut van het maken van een testament en/of levenstestament? Hoe kan ik voorkomen dat er (teveel) erfbelasting betaald moet worden? Wie regelt de afwikkeling van mijn nalatenschap? Wat is een ik-opa-clausule? Kan ik een kind onterven? Hoe vererft mijn nalatenschap als er geen kinderen zijn? Meer info: www.wouw-nijmegen.nl.

Repair Café

NIJMEGEN - Het team van Repair Café Dukenburg staat zaterdag 14 januari van 11.00 tot 14.00 uur voor u klaar in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid om u te helpen met allerlei reparaties.

Het Repair Café in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid aan Tolhuis 44-44 in Nijmegen is gratis toegankelijk. Er is volop gratis parkeergelegenheid. Gereedschap en in beperkte mate materiaal om reparaties uit te voeren, zijn aanwezig. De materialen die gebruikt worden voor een reparatie zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Meer info: tel. 024-3452113 of mail naar repaircafe@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl.

Open repetitie 
Nijmeegs
Mannenkoor

NIJMEGEN - De Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor (KZNM) zoekt nieuwe leden. Voor een eerste kennismaking zijn belangstellenden welkom op de open repetitie maandag 9 januari vanaf 19.30 uur in het schoolgebouw van het Kandinsky College aan de Hatertseweg 404 in Nijmegen. Met aansluitend de nieuwjaarsreceptie. 

Het repertoire van die avond is een weerspiegeling van het 4-stemmige repertoire van het koor. Je kan die avond al meezingen. Als het bevalt, kun je je inschrijven voor de gratis koorschool die over enkele weken begint. Dit alles vrijblijvend. Na een stemtest wordt je door de dirigent op je plaats gezet in het koor, om het geleerde in praktijk te brengen. 

Na een proefperiode van zes weken kun je beslissen of je lid wordt. Voor meer informatie kijk op de website www.nijmeegsmannenkoor.nl.