Ahmed Marcouch houdt in stadhuis Burgemeester Dales Lezing 2023

NIJMEGEN - Burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, verzorgt op vrijdagavond 27 januari de 26e Burgemeester Dales Lezing in het stadhuis van Nijmegen. 

Tijdens die avond wordt ook de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt. Wie de prijs krijgt, wordt later deze maand bekendgemaakt.

Lezing en prijs zijn vernoemd naar voormalig minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Nijmegen Ien Dales (1931-1994). Zij maakte zich in die functies sterk voor anti-discriminatiemaatregelen en -wetgeving. De Stichting Burgemeester Dales Lezing en COC Regio Nijmegen organiseren de bijeenkomst. 

De lezing geeft prominenten uit de samenleving gelegenheid zich uit te laten over het non-discriminatiebeginsel, zoals dat is verwoord in artikel 1 van de Grondwet. 

De Burgemeester Dales Prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro. Hij is in het leven geroepen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van COC Nijmegen in 1996. 

Het is geen prijs dóór en vóór de LHBT-gemeenschap. Dat blijkt uit de lijst van laureaten van de afgelopen jaren. De prijs is dan ook bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord.

Lezing en prijsuitreiking zijn vrij toegankelijk. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De lezing start om 20.30 uur. De avond eindigt rond 22.00 uur. Na afloop kan er nog nagepraat worden tijdens de borrel. Meer info op www.daleslezing.nl of bezoek de Facebookpagina.


Ambassadeur op bezoek

NIJMEGEN - De ambassadeur van Italië, Giorgio Novello, is een groot Danteliefhebber. Woensdagavond 11 januari komt hij praten over de culturele overeenkomsten en verschillen met Nederland, waarna dialoog met het publiek. Voor de organisatie tekent Dante Alighieri Nijmegen. Plaats van handeling is het Titus Brandsma Memorial aan de Stijn Buysstraat 11 in Nijmegen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn welkom. Vrij entree.