Elayis Tavsan (links) viert zijn doelpunt met Magnus Mattsson. (Foto: Orange Pictures) Foto:

Uitblinkende Tavsan leidt zege NEC in na sterke 1e helft oefenpotje tegen Heracles

NEC heeft vrijdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gewonnen tegen Heracles. In de Goffert was het na een sterke eerste helft al beslist: 2-0. Elayis Tavsan maakte een gretige indruk en bekroonde zijn optreden met twee goals.

NEC speelde tegen Heracles, dat de koppositie bezet in de Keuken Kampioen Divisie, met de beoogde basisopstelling. Ook Tavsan mocht zich vanaf de start laten zien. Dat is een mooie opsteker voor de flankspeler, die de laatste reguliere eredivisiewedstrijden vanaf de bank startte. Ondertussen is technisch directeur Carlos Aalbers op zoek naar versterking voor de flanken. Achterin heeft trainer Rogier Meijer nog een harde noot te kraken. Waar Joris Kramer vorige week tegen FC Emmen de voorkeur kreeg, startte nu Philippe Sandler naast Iván Márquez.

Tavsan liet zich nadrukkelijk zien in de openingsfase van de wedstrijd. Met een afstandspoging en een schot dat voorlangs ging, was de 21-jarige aanvaller een aantal keer dicht bij de openingstreffer. Evengoed had Heracles ook op voorsprong kunnen komen in een boeiend eerste bedrijf, maar door een katachtige reflex van Jasper Cillessen bleef het 0-0. Het was dan ook niet verrassend dat Tavsan vlak voor rust het eerste en tweede doelpunt voor zijn rekening nam. De eerste keer bleef hij oog-in-oog met Heracles-keeper Michael Brouwer uiterst kalm, de 2-0 kwam uit een voorzet van Magnus Mattsson die Tavsan hard tegen de touwen knalde.

In de tweede helft vloeide het spel op en neer tussen beide ploegen, maar was het aantrekkelijke aanvalsspel van de Nijmegenaren over. Terwijl de Heraclieden bijna het complete team wisselden, bracht Meijer na een uur spelen maar één wissel in. Waar het in het eerste bedrijf vol zat met passie, energie en beleving misten deze aspecten allemaal in de tweede helft. In de slotfase mochten veel bankzitters zich nog even laten zien, maar ook die brachten geen verandering in de score. Mikkel Duelund raakte nog de paal.

Met de oefenzege op Heracles sluiten de rood-groen-zwarten 2022 goed af. Zondag 8 januari hervat NEC de competitie in eigen huis tegen Ajax. De Amsterdammers sloten het seizoen niet goed af door twee gelijk te spelen tegen Vitesse en Emmen. Vrijdag won de ploeg wel. Tegen Telstar werd het 5-1.