Eerste hulp bij psychische problemen

NIJMEGEN - Wat doet u als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt? De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot uw kennis over psychische aandoeningen en leert u situaties beter inschatten. 

De cursisten ontwikkelen vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. Ze ontvangen informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

De MHFA-cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur en wordt aangeboden in Nijmegen op woensdag 18 en 25 januari en 1 en 8 februari, steeds van 14.00 tot 17.00 uur. 

De cursus is bedoeld voor vrijwilligers, professionals en inwoners uit regio Nijmegen met weinig of geen kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Deelname is gratis.

Bij volledige deelname en een behaalde afsluitende toets ontvangt men een certificaat First Responder MHFA, met een geldigheidsduur van 3 jaar (na 3 jaar heeft u de mogelijkheid voor een korte herhaalcursus om gecertificeerd te blijven). Deelnemers per groep: maximaal 15 personen. Voor meer info en aanmelding: tel. (026) 3124483 of stuur een email naar: preventie@propersona.nl.

www.propersonaconnect.nl