Werk van Bart Drost. (Foto: Hettie Laarakker)
Werk van Bart Drost. (Foto: Hettie Laarakker) Foto:

Bitumenschilderingen van Bart Drost in LangeHezel46

NIJMEGEN - Beeldend kunstenaar Bart Drost heeft LangeHezel46 - Ruimte voor Kunst - gevestigd aan Lange Hezelstraat 46 in Nijmegen omgetoverd in een levensgrote kijkdoos met kleurrijke ‘gasten’. 

Zijn acrylschilderingen op bitumenpapier hangen fris en vrolijk in de ruimte. Vanaf de straat kun je op zoek naar de doorkijkjes. Als je de ‘gasten’ van dichtbij wilt bewonderen dan ben je ook binnen welkom van 14 januari t/m 5 februari.
Drost studeerde in 1983 af aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. In de expositie ‘van oud en nieuw en jong en oud’ toont hij zowel grote als kleinere werken die lange tijd niet tentoongesteld werden. “Mijn kunst verkeert graag onder de mensen”, aldus Drost.  

Geopend zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en actuele agenda zie www.langehezel46.nl


De Brokstukken in Regenboogsalon

NIJMEGEN - Er is zondag 15 januari een optreden van de Brokstukken in de Regenboogsalon in het Roze Huis, gevestigd aan de Sint Anthoniusplaats 1 in Nijmegen. Voor leden van de LHBTIQ+ gemeenschap en sympathisanten. 

De Brokstukken is een groep van 7 dames die, zoals zij het zelf formuleren, 'levensliederen met een knipoog' ten gehore brengen. Daarbij begeleiden ze zichzelf onder andere op accordeon. Het optreden is van 16.00 tot 17.00 uur tijdens de Salonbijeenkomst die om 15.00 uur begint en tot 18.00 uur doorgaat. Entree 2,50 euro.

Wandelen 
langs poëzie

NIJMEGEN - Elke derde zaterdag van de maand vertrekt vanaf 11.00 uur vanuit het Poëziecentrum (gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen) een poëziewandeling door de Benedenstad van Nijmegen. Zaterdag 21 januari loopt gids Meja Spaargaren langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. 

Er wordt voorgelezen en achtergrondinformatie gegeven. In de bijbehorende poëziebundel is alles mee te lezen. Er staat ook een routekaartje in zodat de wandeling later altijd nog eens te lopen is. Het is ook mogelijk om met een zelf samengestelde groep op een andere dag te lopen. Er wordt dan overlegd of er een gids beschikbaar is. Voor beide opties geldt aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. Deelname kost 10 euro.

Zelfhulpgroep 
alcoholisme

NIJMEGEN - Ben je familie of vriend van een alcoholist? Dan kunnen de Al-Anon Familie Groepen iets voor je betekenen. Al-Anon is een zelfhulporganisatie voor vrienden, familie of partners van verslaafden. Deelnemers kunnen in alle anonimiteit praten over hun ervaringen. De groep Nijmegen komt elke maandagavond samen en staat ook open voor verwanten van mensen met andere verslavingen. Interesse? Kijk eens op www.al-anon.nl of stuur een mail naar nijmegen@al-anon.nl.

Amateurkunst in Stadsschouwburg

NIJMEGEN - Een bonte verzameling amateurkunstwerken siert wederom de wanden van de foyers in Stadsschouwburg Nijmegen: de 32e editie van de Amateurkunstmanifestatie. Aan deze editie werken 80 amateurkunstenaars mee. 

De expositie is te bekijken op elke zondagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur (van zondag 8 januari t/m zondag 12 februari). Zondag 29 januari vanwege een middagvoorstelling tot 15.00 uur. De manifestatie is gratis toegankelijk.