Liander versterkt elektriciteitsnet: geplande stroomuitval in binnenstad

NIJMEGEN - Liander zorgt ervoor dat onze gas- en elektriciteitsnetten klaar zijn voor een duurzame toekomst. "Daarvoor moeten we meer werk uitvoeren dan we ooit in zo’n korte tijd hebben gedaan en investeren we de komende jaren flink in het energienet." 

Zo ook in Nijmegen. In de week van 23 januari voert Liander werkzaamheden uit in de binnenstad. Gedurende die week gaat Liander één middenspanningsruimte (transformatorhuisje) ombouwen en geschikt maken voor de toekomstige stroom/energievraag. 

"Door de capaciteit van deze middenspanningsruimte te vergroten, kunnen onder andere de nieuwe woningen rondom de Mariënburg op het elektriciteitsnet worden aangesloten en kunnen we blijven voldoen aan de groeiende vraag van bedrijven en consumenten in de binnenstad."  
"Dit brengt uiteraard ongemak met zich mee. Door deze werkzaamheden zullen ondernemers en consumenten meerdere malen geplande stroomonderbrekingen hebben. Dit heeft plaats op dinsdag 24 en donderdag 26 januari. Winkels zoals Coolblue en Halfords krijgen hiermee te maken, maar ook bewoners in de binnenstad."

"Concreet betekent dit dat zij die dinsdag twee keer een uur en op donderdag een groot deel van de dag géén stroom hebben. Wij hebben geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken, maar ontkomen niet aan de werkzaamheden. Die werkzaamheden moeten uitgevoerd worden binnen één werkweek om de bedrijfszekerheid van het netwerk van Liander te borgen. Hierdoor is het voor ons noodzakelijk om de werkzaamheden op de geplande dagen uit te voeren."
"Bedrijven en winkels hebben de mogelijkheid om zelfstandig een aggregaat te plaatsen. Zij zijn hier zelf verantwoordelijk voor", laat Liander weten.


"Aanvankelijk waren de werkzaamheden voor kerst gepland, maar we hebben er voor gekozen om de werkzaamheden over de feestdagen heen te tillen."

"Dit soort werkzaamheden moeten in de toekomst nog vaker worden uitgevoerd, om er zorg voor te blijven dragen dat iedereen toegang houdt tot een betrouwbare energievoorziening. Daar werkt Liander elke dag hard aan."