Nany Landry Dimata. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Nany Landry Dimata. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

Dimata beseft wat er zondag moet gebeuren

Nany Dimata liet tegen Ajax eindelijk zijn klasse zien. Met een doelpunt en enorme arbeidsethos in het drukzetten drukte de 25-jarige Belg zijn stempel op het duel met de regerend landskampioen. Zou de spits dan eindelijk het licht zien in Nijmegen? 

Het zou precies op tijd komen, want zondag om 12.15 uur wacht de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar voor NEC: de derby op bezoek bij Vitesse. Natuurlijk zijn er duels met grotere belangen, maar Nany Dimata weet inmiddels al te goed dat de wedstrijd tussen Nijmegen en Arnhem er eentje is die op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Eentje waarin je jezelf onsterfelijk kan maken. "Ik ga alles geven tegen Vitesse."

Voor Dimata wordt zondag de eerste keer dat hij de Gelderse derby mee kan maken. "Als ik dán scoor, zullen de fans nog blijer zijn met mijn doelpunt. Vanaf dag één werd mij al duidelijk gemaakt dat ik alle wedstrijden kon verliezen, behalve die tegen Vitesse."

Het werd hem duidelijk door de fans die hem opwachtten voor een foto na de training. Door de mensen op kantoor. Maar ook door de staf en zijn medespelers. "Zij zeiden eerst dat ze blij waren dat ik naar NEC was gekomen, maar meteen daarna dat er maar één echt belangrijke wedstrijd is. En dat is die tegen Vitesse. Ik kijk er naar uit om die wedstrijd te spelen."