Gratis kapperstraining voor statushouders

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Nijmeegse stichting Solid Road helpt statushouders om hun talenten te ontdekken en een toekomst op te bouwen. Dinsdag 21 februari start Solid Road in Nijmegen met een kapperstraining voor statushouders die maximaal 7 jaar in Nederland zijn. 

“Hierdoor kunnen zij hun talenten ontwikkelen en ontdekken of het kappersvak bij hen past. De kapperstraining is voor beginners die geen of weinig kapperservaring hebben. De training wordt in het Nederlands gegeven. Hiervoor is basiskennis van de Nederlandse taal nodig (minimaal taalniveau A1). Tijdens de training leer je als statushouder de belangrijkste basis knip- en haarstylingstechnieken.” De training vindt plaats op dinsdag- en vrijdagavonden in 2 groepen (18.00-20.00 uur en 20.00-22.00 uur) en bestaat uit 7 trainingen. Elke groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers. Tijdens de training worden ook de Nederlandse taalvaardigheden geoefend.

Opgave via joeykwint@solidroad.nl (graag naam, telefoonnummer en voorkeurstijd vermelden). Deelname is gratis, alle kappersmaterialen zijn aanwezig. Dit project wordt gefinancierd door het Oranje Fonds en is onderdeel van het project ‘Van Talent naar Werk’ van Solid Road.

Voor meer informatie kijk op
solidroad.nl/van-talent-naar-werk