Een OV-ambassadeur geeft uitleg.
Een OV-ambassadeur geeft uitleg. Foto:

Met ambassadeur op pad voor OV-proefreis

Algemeen

NIJMEGEN - OV-ambassadeurs geven tijdens inloopspreekuren uitleg over reizen met het Openbaar Vervoer. Regelmatig vinden er ook OV-proefreizen plaats. Zo is er woensdag 25 januari een proefreis vanuit Nijmegen.

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van producten als een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit uw eigen woonplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: tel. 038 – 45 40 130.

Inloopspreekuur

Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of haltetaxi? Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van de inloopspreekuren. Zo zijn er inloopspreekuren op dinsdag 24 januari en dinsdag 14 februari in Bibliotheek De Mariënburg aan Mariënburg 29 in Nijmegen van 11.00 tot 12.30 uur.

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur