Warme winter lunch op zondag

NIJMEGEN - In het kader van 'samen warm de winter door' kan men op zondagmiddag van 12.30 tot 15.00 uur aansluiten voor een warme lunch in wijkcentrum Dukenburg (Meijhorst 70-39 in Nijmegen). Data: zondagen 5 februari, 5 maart en 2 april. Reserveren kan op de dinsdag voorafgaand aan de zondag naar keuze. Voor meer informatie bel tel. 06-27125386.

De lunch bestaat uit lokale biologische producten en wordt verzorgd door 'catering lokaal aan tafel' (bewonersinitiatief  van 'cultuurtafel Dukenburg'). Er is rustige live muziek, een video over biologische landbouw en men kan een expositie bekijken van kunstenaar Jamshid Haji Rasoul. De maaltijd kost 5 euro p.p. 

Pim & Pom
vieren een feestje

WIJCHEN - Welk kind kent ze niet: Pim & Pom komen naar Theater ’t Mozaïek in Wijchen. Op zondag 22 januari om 15.00 uur vieren de twee katten-vriendjes feest. Leeftijdsadvies: 2+. Aansluitend is er een meet&greet met de artiest.

De twee beste kattenvriendjes van het land beleven weer een nieuw, grappig, muzikaal maar bovenal feestelijk avontuur. Is vogeltje ook uitgenodigd? En wat heb je precies nodig voor een groot feest? Zal alles wel goed gaan? Duik in de wereld van Fiep Westendorp Pim & Pom. En vier met de hele familie een Pim en Pom-tastisch feest! Aanvang 15.00 uur. Kaarten 12,50 euro. Er zijn nog kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl  

Bakker Bart bakt voor Voedselbank

NIJMEGEN - Bakker Bart aan de Broerstraat in Nijmegen heeft onlangs met een hele groep medewerkers van overgebleven deeg uit de kerstperiode zo'n 1400 kerstbroden en 3000 broodjes gebakken voor de klanten van de Voedselbank. Het brood is uitgedeeld aan de ruim 1000 klanten van de Voedselbank Nijmegen en Overbetuwe.  

Ton sur Ton zoekt meer stemmen

NIJMEGEN - Wil je sfeer proeven in een serieus en gezellig koor? Kom dan zaterdag 28 januari van 10.00 tot 11.00 uur meezingen met kamerkoor Ton sur Ton. Of kom op een woensdagavond kennismaken tijdens de repetitie in Ubbergen. Het koor zoekt tenoren, alten en sopranen.

Ton sur Ton is een kamerkoor met een breed klassiek repertoire. Ze zingen muziek van de Renaissance tot heden. Soms worden composities uitgevoerd van één van de koorleden. Momenteel is het koor bezig met het concertprogramma ‘Ruf zum Frieden' met muziek van Rheinberger, Brahms en Bruckner. Aanmelden via Ludger Buijs (secretaris) tel. 024 - 3449778 of stuur een email naar l.buijs@fm.ru.nl.

Voor meer informatie kijk op
www.kamerkoortonsurton.nl

Indische Literaire Salon in het OBG

NIJMEGEN - In Oud Burgeren Gasthuis aan Professor Cornelissenstraat 2 in Nijmegen is zondag 29 januari weer een editie van Indische Literaire Salon. De bijeenkomst is van 13.00 tot 16.00 uur. Entree 7 euro (contant). Aanmelden: steunpuntnijmegen@pelita.nl.

Thema: Indische familiegeschiedenis, met de schrijvers Barbara van der Kruk en Christine Urbach. Met voordrachten, interviews en vragen uit de zaal. Na afloop signeren.
'Het wit tussen de regels' is een Indische familieroman die anderhalve eeuw omspant, waarin een belangrijk deel van onze koloniale geschiedenis is verweven. Het is een verhaal over vier generaties strijd, schaamte en stilte, over de betekenis van onuitgesproken woorden en de oorsprong van een oud zwijgen. Een universeel verhaal dat thema’s als waarheid, ongelijkheid, migratie en hoop met elkaar verbindt. Voor de pauze Christine Urbach over haar het boek 'Ouvertures van een ver verleden'

Taiji Qigong 

NIJMEGEN - Tai Chi Centrum Nijmegen start een cursus voor mensen met reuma en gerelateerde aandoeningen. De lessen vinden plaats in de Ark van Oost op zaterdag van 11.30 tot 12.30 uur. Aanmelden: bewegen@reumanijmegen.nl. Voor meer informatie:
www.taichicentrumnijmegen.nl.

Trainer logistiek statushouders

NIJMEGEN - Solid Road is een stichting in Nijmegen die statushouders helpt om hun talenten te ontdekken en een toekomst op te bouwen. De stichting is nu op zoek naar een vrijwilliger of een bedrijf die het leuk vindt om een cursus over logistiek te geven aan statushouders.

Belangrijk is dat degene die de lessen geeft ervaring heeft in de logistiek. De bedoeling van de training is dat de statushouders geïnformeerd en geënthousiasmeerd worden en kunnen kijken of ze in dat werkveld willen doorleren. De statushouder dient een beeld te krijgen hoe de wereld van de logistiek er in Nederland uitziet. De training moet in makkelijk Nederlands worden gegeven. Het gaat om twee tot vier lessen. Interesse? Stuur een mailtje naar: joeykwint@solidroad.nl of bel tel. 06-43817252.

Repaircafé 
in Brakkenstein

NIJMEGEN - Het team van Repaircafé Brakkenstein staat zaterdag 28 januari van 13.00 tot 16.00 uur weer klaar bij BUUR aan de Deken Hensburchstraat 2 in Nijmegen.

Ze repareren kleding, computers, fietsen (kleine reparaties), computers, houten meubeltje, speelgoed en technische apparaten. Vooraf aanmelden voor het Repaircafé niet nodig. Een vrijwillige bijdrage voor in de fooienpot wordt op prijs gesteld.