Spelersgroep De Teens. (Foto: Toneelvereniging Steeds Hoger)
Spelersgroep De Teens. (Foto: Toneelvereniging Steeds Hoger) Foto:

De Mabelia ontvoering

MALDEN - Spelersgroep De Teens - aangevuld met twee volwassenen -  van Toneelvereniging Steeds Hoger start het seizoen met het speciaal voor hen geschreven komische stuk: De Mabelia ontvoering. 

De Efteling attractie Joris en de Draak is gebaseerd op een oude legende. "Dat deze legende ook de basis is voor een modern, komisch toneelspel kunnen jullie alleen maar zien bij De Teens. Alhoewel modern….Er komt toch wel wat Latijn langs. Alle bekende (sprookjes)ingrediënten zijn er: verteller, Joris, draak (met de naam Zeus) Zeus de God (dit wordt wel verwarrend), Mabelia (wat beminnelijk betekend. Beloofd eigenlijk ook niet veel goeds), de Grote Prins Carlo, de goede en slechte raadgever. En dan komt die vervelende regisseuse zich er ook nog mee bemoeien." 

De voorstellingen zijn in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn aan Kerkplein 8 in Malden op zaterdag 28 januari om 20.00 uur en zondag 29 januari om 14.30 uur. Op de dag van de voorstelling is de kassa geopend vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling. Entree: 5,00 euro.  Meer info of reserveren: www.steedshogermalden.nl.


Mozaïeken in het Creatief Centrum

NIJMEGEN - In het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid kun je op dinsdagmiddag en donderdagavond mozaïeken. Bij  mozaïeken worden kleine stukjes glas, keramiek of andere materialen gebruikt om een afbeelding of patroon te maken. Het is een activiteit voor mensen van alle leeftijden. 

Het Creatief Centrum zorgt voor professionele begeleiding en alle benodigde materialen. Interesse? Kom eens op bezoek of stuur een mailtje naar info@ccnz.nl of kijk op www.ccnz.nl.

Parkinson Café loopstoornissen

NIJMEGEN - Het Parkinson Café in wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen staat vrijdag 27 januari in het teken van de behandeling van loopstoornissen bij mensen met Parkinson. Er is specifiek aandacht voor compensatiestrategieën. 

Dr. Jorik Nonnekes, revalidatiearts Radboudumc en Sint Maartenskliniek verzorgt een presentatie. Daarna geeft Sabine Schootemeijer, onderzoeker van het Radboudumc, informatie over het onderzoeksproject Stepwise, een app om meer te bewegen. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Graag aanmelden via info@parkinsoncafenijmegen.nl. Er is plaats voor maximaal 75 personen. Toegang gratis. Meer info: www.parkinsoncafenijmegen.nl.

Alpha cursus

NIJMEGEN - Ontmoeten, vragen en ontdekken - dat doe je met Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof. Voor iedereen uit de regio Nijmegen gaat vrijdag 10 februari een Alpha cursus van start. In tien interactieve bijeenkomsten ontdekken deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. 

Elke avond begint met een maaltijd. Daarna luisteren de deelnemers naar een kort verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen. De cursus is gratis. De introductieavond is 10 februari van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Meer info op website www.alphacursus.nl of via mail naar ngkalpha@gmail.com.

Blues Sessie

OVERASSELT - Er is zondag 29 januari weer een Blues Sessie in Buurderij de Lage Hof in Overasselt. Gast is zanger Alfons Sanders. Alfons speelt in de band Blow the Base. Hij wordt begeleid door de Sessieband, bestaande uit Pierre Rutgers (basgitaar), Paul van Gelderen (gitaar), Gert Jan Ettema (toetsen), Phil Poffé (gitaar en zang) en Marcel Jacobs (drums).  Aanvang 15.00 uur. Gratis entree.