Poëzieweek bij Dekker v.d. Vegt

NIJMEGEN - In het kader van De Poëzieweek 2023 verzorgt Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen twee toepasselijke activiteiten. Lidewijde Paris vertelt over 'Een gedicht is ook maar een ding' en Myrte Leffring presenteert haar tweeluik 'Wulk'.

Hoe wordt een gedicht gemaakt? En is het dan af of verandert het nog wel eens daarna? Wat ís een gedicht eigenlijk? Heeft het eigen wetten of juist niet? Lidewijde Paris ging op onderzoek uit. In 'Een gedicht is ook maar een ding' neemt ze je mee op een verrassende reis door de Nederlandstalige poëzie. Zaterdag 28 januari, aanvang 16.00 uur. Toegang gratis. Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of 024-3020130.

Genre-experiment

Myrte Leffring presenteert zondag 29 januari haar tweeluik 'Wulk – Vallen & Opstaan'. Hiermee gaat zij een uniek, niet eerder vertoond genre-experiment aan. Deze roman én dichtbundel zitten samen in één banderol en gaan over hetzelfde thema, maar op een heel andere manier. Aanvang 15.00 uur, na afloop is er gelegenheid voor een ontmoeting en om het boek te laten signeren. De lezing is gratis, wel aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl. 

Avond met Kieft

WIJCHEN - Het is woensdag 25 januari tijd voor een echte voetbalavond in Theater ’t Mozaïek in Wijchen. Op het podium Wim Kieft en schrijver/journalist Eddy van der Ley met 'Na de kopbal'. Over de sportieve en persoonlijke pieken en dalen van Kieft. Aanvang 20.15 uur, entree 23,00 euro. Er zijn nog kaarten te boeken via de website
www.mozaiekwijchen.nl  


Tijdens het EK van 1988 scoorde Wim Kieft tegen Ierland met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd. Daardoor ging Nederland door naar de halve finale en werd uiteindelijk Europees Kampioen. Een legendarisch moment uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal.

Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft (43 interlands) een heel wat minder glansrijk (privé)leven. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond een weg terug. Inmiddels is hij één van de meest populaire voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!

Hoe het Kieft verging tijdens de grootste pieken en de diepste dalen en bij zijn ‘comeback’, daarover wordt hij bevraagd door Eddy van der Ley, schrijver, journalist en theatermaker, die ook theatercolleges doet met onder meer Willem van Hanegem en Bas Nijhuis.

Aanvang 20.15 uur, entree 23,00 euro. Er zijn nog kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl.