Vrijwilligers Sahar en Mieke van Wereldwinkel Nijmegen.
Vrijwilligers Sahar en Mieke van Wereldwinkel Nijmegen. Foto:

Fairtrade bij Wereldwinkel Nijmegen

NIJMEGEN - Sinds 2016 is Fairtrade Nijmegen actief. "Steeds meer inwoners, bedrijven en instellingen zijn ervan doordrongen dat je op lokale schaal wel degelijk een klein steentje kunt bijdragen. Voor een groot effect elders in de wereld. Voor een duurzame wereld die wij onze kinderen willen nalaten", aldus Fairtrade Nijmegen. Waar koop je fair in Nijmegen? Fairtrade Nijmegen sprak Sahar en Mieke, vrijwilligers bij Wereldwinkel Nijmegen. 

Sahar: "Alle levensmiddelen die wij verkopen zijn fairtrade." Mieke vult aan: "Voor de rest is het zo veel mogelijk onder controle. Onze importeurs gaan naar de landen waar de producten worden geproduceerd en zien wat er gebeurt. Ze houden contact en staan er op dat de werkomstandigheden en betalingen goed zijn. Om dat helemaal dicht te timmeren; dat kan niet. Maar dat is wel een doel." Waarom is fairtrade belangrijk? Mieke: "Eerlijk! Werkomstandigheden, betalingen; alles moet eerlijk zijn. En ook goed voor het milieu." 

Wat verkoopt de Wereldwinkel? Sahar: "Wij verkopen chocola, koffie, curry's, maar de meeste artikelen zijn handgemaakte cadeau-artikelen van over de hele wereld." Mieke: "En dat is echt de hele wereld, van India, Peru en Mexico tot zelfs uit Afghanistan. En we hebben artikelen van 80 cent tot 180 euro."

Vrijwilliger worden bij de Wereldwinkel (Lange Hezelstraat 19)? Neem contact op met tel. 024-3450169, wwnd@gmail.co of kijk op www.wereldwinkelnijmegen.nl

Meer info: www.fairtrade-nijmegen.nl

Afbeelding
Afbeelding