Leo Poiesz.
Leo Poiesz. Foto:

'Mijn leven heeft weer een mooie nieuwe vorm gekregen'

Rubriek De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

"Ik ben geboren in Nijmegen-Oost. In mijn studentenjaren ben ik actief geweest met allerlei acties, zoals de krakersacties, Piersonrellen en anti Kernenergie. Het was een leuke tijd maar op een gegeven moment was het klaar voor mij. Ik ben toen getrouwd, heb kinderen gekregen en ging een keurig leven leiden", aldus Leo Poiesz. 

Emigratie

"Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn vrouw en ik wilden toch een nieuw avontuur beginnen. Wij zijn toen in 1995 geëmigreerd naar de USA. Ik kon een baan krijgen als ICTer in Silicon Valley. Een spannende en super interessante periode. Helaas werd mijn vrouw ziek en is in 2018 overleden. Ik besloot om met vervroegd pensioen te gaan en terug te reizen naar Nederland. Ik ben na 23 jaar teruggekomen in Nijmegen op mijn oude stekkie en woon weer in mijn oude buurtje. Heb zelfs weer oude vrienden teruggevonden. En ik heb mijn huidige vrouw leren kennen. Een geheel nieuw leven ligt aan mijn voeten hier in mijn oude stad."

Nieuwe mensen ontmoeten

"De behoefte om nieuwe mensen te leren kennen om meer aansluiting te vinden groeide bij mij. Je horizon verbreden en mijn expertise aanbieden daar waar nodig vind ik belangrijk in mijn leven. En zo stuitte ik via internet op het platform www.waalstappers.nl. Het is een mooi platform voor ontmoetingen en om leuke dingen te ondernemen."

"Je kan ook je eigen activiteit bedenken waar anderen zich bij kunnen aanmelden. En dat doen mijn vrouw en ik nu allebei, hoe mooi is dat! Ik ben echt blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Nijmegen terug te komen want mijn leven heeft weer een mooie nieuwe vorm gekregen.”