Afbeelding
Foto:

Nationaal Theaterweekend in Lindenberg

NIJMEGEN - Van 27 tot en met 29 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats. Een weekend waarin theaters door het hele land voorstellingen met randprogramma aanbieden voor 10 euro (of minder) aan een breed publiek. Ook De Lindenberg doet mee.

De Lindenberg neemt voor het eerst deel aan het Theaterweekend met Dance Flavours van Danscollectief Arnhemse Meisjes op zaterdag 28 januari en PARTOUT, een middag vol live muziek en activiteiten, op zondag 29 januari. 

Danscollectief Arnhemse Meisjes presenteert op zaterdagavond vanaf 20.00 uur Dance Flavours Performance Night: een proeverij van het werk van verschillende hedendaagse dansmakers. Tijdens deze avond zijn er twee performances te zien rondom het thema water. Het randprogramma bestaat uit de dansfilm Memories of the future en een meet & greet na afloop. 

Partout 

De zondagmiddag staat van 14.00 tot 17.00 uur in het teken van live muziek en activiteiten die gericht zijn op ontmoeting en verbinding. Verschillende organisaties uit Nijmegen, waaronder de Lindenberg, Gezellig Nijmegen, Bindkracht10, Buddy to Buddy en Conrad Savy, de vredesambassadeur van Nijmegen, slaan hiervoor de handen ineen. 

Een optreden van Orchestre Partout vormt de rode draad van deze middag. Orchestre Partout is een broedplaats voor muzikanten uit verschillende AZC's die op het podium muziek combineren van alle soorten en maten tot een divers wereldrepertoire: stampende Koerdische dansen, Syrische ballades en funky Punjabi lovesongs. Er zijn ook activiteiten voor kinderen (waaronder een workshop djembé) en volwassenen. 

Kaarten 10 of 5 euro zijn verkrijgbaar via www.delindenberg.com.


Afbeelding
Afbeelding