‘Ontdek jouw kansen in bouw en techniek’

NIJMEGEN - In de Hubertushal aan de Sint Hubertusstraat 10 in Nijmegen is dinsdag 31 januari van 14.00 tot 17.00 uur het event ‘Ontdek jouw kansen in de bouw en techniek’. 

De bouw- en techniekbranche biedt veel kansen, baanzekerheid en doorgroeimogelijkheden. De branche staat te springen om personeel. De inloopmiddag is bedoeld om mensen kennis te laten maken met regionale werkgevers en opleiders in de bouw en techniek. Iedereen is welkom: opleiding, ervaring en aanmelding is niet nodig.

Er zijn ruim 20 werkgevers en opleiders uit de regio aanwezig. De bezoekers kunnen direct met hen in gesprek over de branche, het bedrijf, de (opleidings)mogelijkheden en vacatures. Zo zien, horen en ervaren zij wat er mogelijk is in de bouw- en techniekbranche. 

De inloopmiddag wordt iedere laatste dinsdag van de maand georganiseerd. 


Sterrenkijkavond: op zoek naar Neptunus 

NIJMEGEN - Sterren kijken kan vrijdag 27 januari tijdens een sterrenkijkavond op het terrein van de Radboud Universiteit. Belangstellenden zijn welkom in het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg 135 in Nijmegen vanaf 19.00 uur. Toegang gratis, voor alle leeftijden (beperkt aantal plaatsen per rondleiding beschikbaar). Gratis parkeren onder het Huygensgebouw. Let op: de koepels zijn alleen via trappen te bereiken. Of veel valt waar te nemen hangt af van het weer. Bij bewolkt weer wordt het programma aangepast maar ook dan komt u niet voor niets. Er wordt sowieso een bezoek aan de telescopen gebracht, er wordt een film vertoond en er wordt een lezing gegeven door één van de sterrenkundigen.


De open sterrenkijkavond wordt maandelijks georganiseerd door de afdeling Sterrenkunde van de Radboud Universiteit en de Astronomische Kring Nijmegen.

Voor meer informatie: https://www.ru.nl/astrophysics/public-outreach/opensterrenkijkavonden/