Duurzaamheidslening voor woningen ook beschikbaar voor VvE’s

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het college van B&W van de gemeente Nijmegen wil dat de Toekomstbestendig Wonen Lening ook beschikbaar komt voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). “Op deze manier kunnen bijvoorbeeld appartement-eigenaren aan de slag met duurzame maatregelen aan gemeenschappelijke delen van het gebouw.” Hiermee is de gemeente Nijmegen een van de eerste gemeenten in Nederland waar deze lening ook voor VvE’s is. Het voorstel ligt nu voor bij de gemeenteraad. 


De Toekomstbestendig Wonen Lening is een lening met lage rente voor woningeigenaren. De lening is voor duurzame maatregelen in huis om energie te besparen. Ook kunnen inwoners de lening gebruiken voor aanpassingen om ook op latere leeftijd langer thuis te blijven wonen.

Met de uitbreiding van de lening voor VvE’s wordt het voor nog meer inwoners aantrekkelijker om hun woning te gaan verduurzamen en aan te passen voor later. Tobias van Elferen, wethouder duurzaamheid: “We willen dat zoveel mogelijk Nijmegenaren zelf aan de slag kunnen met het duurzamer maken van hun huis. Het is mooi als ook VvE’s deze lening kunnen gebruiken en hierdoor makkelijker aan de slag kunnen.”

Laadpalen 

Het college wil ook de maatregelen die onder de lening vallen uitbreiden. Een belangrijke wijziging is dat de lening ook voor laadpalen op eigen terrein voor elektrische auto’s gebruikt kan worden.

Samenwerking met provincie Gelderland

Voor de Toekomstbestendig Wonen Lening werkt de gemeente samen met de provincie Gelderland. De provincie en de gemeente betalen allebei de 50% van het geld dat nodig is voor deze lening.

Meer informatie over de Toekomstbestendig Wonen Lening: nijmegen.nl/tbwl. Na besluit door de gemeenteraad kunnen VvE’s de lening aanvragen en staan de aanpassingen ook op de website.