Soepie Doen.
Soepie Doen. Foto: Jennifer Jansen Voortjes

Creatief aan de slag bij Hobbycentrum Nijmegen-Oost

Algemeen

NIJMEGEN - Hobbycentrum Nijmegen Oost biedt jong en oud de gelegenheid om deel te nemen aan ruim 30 verschillende creatieve activiteiten, met als uitgangspunt ‘het aanbieden van zinvolle vrijetijdsbesteding en het voorkomen van een sociaal isolement’. Denk aan schilderen en tekenen op textiel, zijde schilderen, houtbewerken, boetseren, schilderen, (glas)mozaïeken en kalligrafie. Het Hobbycentrum is gevestigd in wijkcentrum Daalsehof aan de Daalsehof 2 in Nijmegen. 

De stichting bestaat op dit moment uit drie medewerkers en 65 vrijwilligers, die de activiteiten begeleiden, bardiensten uitvoeren en administratieve werkzaamheden verrichten. 

“Het Hobbycentrum maakt geen onderscheid tussen mensen. Iedereen kan deelnemer zijn. De jaarlijkse deelnemersbijdrage is laag zodat iedereen financieel in staat is om deel te nemen aan alle activiteiten. Deelnemers kunnen onbeperkt deelnemen aan meerdere activiteiten. Alleen kijken, het drinken van een kopje koffie of het maken van een praatje, is ook mogelijk  We streven naar een centrum waar iedereen elkaar kan ontmoeten, waar we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.”

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur en op woensdagavond tussen 19.00-21.30 uur. Elke doordeweekse dag is er gratis koffie en thee tussen 09.00-11.00 uur (gefinancierd door de gemeente Nijmegen tot en met 31 maart).

Soepie Doen kan op maandag, dinsdag en donderdag tussen 12.30-15.00 uur. De soep wordt gemaakt door Sterker - De Goede dag. Kop soep kost 1,50 euro (strippenkaart voor 7 koppen soep kost 10 euro).

Elke woensdag is er tussen 13.30-15.30 uur breien en haken. Of kom naar de spelletjesmiddag op donderdag tussen 12.30-13.30 uur. Beide activiteiten vinden plaats in de ontmoetingsruimte. Deelname gratis.

Word jij deelnemer of vrijwilliger? Bel voor een rondleiding tel. (024) 323 13 30 of mail naar info@hobbycentrumnijmegenoost.nl of kom gezellig langs voor een bakje koffie of thee. 

www.hobbycentrumnijmegenoost.nl